Sučiuptas S. Filinui į veidą rūgšties šliūkštelėjęs vyras (papildyta)

Pasak J. Novikovos, šis areštas yra „gera naujiena“.

Sausio 17-osios naktį nežinomas užpuolikas 42 metų S. Filinui į veidą šliūkštelėjo rūgšties.<br>EPA-ELTA
Sausio 17-osios naktį nežinomas užpuolikas 42 metų S. Filinui į veidą šliūkštelėjo rūgšties.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2013, 9:25 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:47 PM

„Vykdydami tyrimo dėl Sergejaus Filino užpuolimo operatyvines paieškos priemones, Maskvos policijos pareigūnai antradienį atvedė į apklausą vieną įtariamųjų“, - pranešė sostinės VRM vyriausioji valdyba.

Didžiojo teatro atstovė Jekaterina Novikova naujienų agentūrai „RIA Novosti“ nurodė, kad tyrėjai jai patvirtino sulaikę „asmenį, kuris įvykdė tą išpuolį“.

Sausio 17-osios naktį užpuolikas 42 metų S. Filinui į veidą šliūkštelėjo rūgšties. Preliminariais policijos duomenimis, tai buvo sieros rūgštis.

S. Filinas dėl veido ir akių ragenos nudegimų buvo nuvežtas į ligoninę, kur jam buvo atliktos kelios akių operacijos. Po kelių savaičių jis kompleksinės reabilitacijos kursui išvyko į Vokietiją, kur jam buvo atlikta dar viena akių operacija.

Išpuolis prieš meno vadovą šokiravo pasaulio artistų bendruomenę ir išprovokavo krizę vienoje geriausių pasaulio baleto trupių, kurioje, kaip pranešama, vyksta nuožmi kova tarp šokėjų.

Keli Didžiojo teatro nariai jau buvo apklausti kaip liudininkai šioje byloje.

Su Rusijos policija susijusiame tinklalapyje „Life News“ buvo cituojamas šaltinis, kuris sakė, kad įtariamasis buvo sulaikytas per policijos operaciją Maskvos priemiestyje ir kad jis nėra Didžiojo teatro darbuotojas.

„Sulaikytasis yra numanomas užpuolimo vykdytojas. Jis nėra Didžiojo teatro narys“, - sakė tas pareigūnas, kurio pavardė nenurodoma.

S. Filinas sakė manantis, kad žino, kas stovi už išpuolio, pakenkusio visame pasaulyje garsaus teatro įvaizdžiui.

Šaltiniai policijoje nedetalizavo, ar netrukus jau galės nustatyti žmogų, kuris galėjo nusamdyti S. Filiną užpuolusį asmenį.

Pasak J. Novikovos, šis areštas yra „gera naujiena“.

„Yra vilties, kad jie seka kažkieno pėdomis, - sakė ji naujienų agentūrai „Interfax“. - Jeigu jie rado žmogų, kuris tai padarė, taip pat yra vilties, kad jie suras žmogų, kuris tai užsakė.“

Teatro atstovė pridūrė, jog viliasi, kad S. Filinas pasveiks ir galės grįžti į darbą iki vasaros, kai trupė turi pasirodyti Londone.

S. Filiną baleto meno direktoriaus poste laikinai pakeitė balerina veteranė Galina Stepanenko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.