Gedėti H. Chavezo paliepti baltarusiai: švęsti Kovo 8-ąją ar ne?

H. Chavezo mirtis pasaulyje sukėlė įvairių emocijų bangą. O kai kur – ir sąmyšį. Pavyzdžiui, kaimyninės Baltarusijos režimui įsakius skelbti gedulą, klusniai vėliavas iki pusės nuleidę ir juodais kaspinais jas perrišę baltarusiai svarsto – galima švęsti Kovo 8-ąją ar ne, skelbia „Komsamolskaja pravda“.

Dėl A. Lukašenkos draugystės su H. Chavezu baltarusiai dabar privalo gedėti mirusio Venesuelos lyderio.<br>AP nuotr.
Dėl A. Lukašenkos draugystės su H. Chavezu baltarusiai dabar privalo gedėti mirusio Venesuelos lyderio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:34 AM

„Liaudis liūdi ir dalijasi skausmu kartu su venesueliečiais“, - skelbė Baltarusijos valstybinės televizijos ir radijo internetinė svetainė. O jei valstybės kontroliuojamos žiniasklaidos priemonės sako, kad „liaudis liūdi“, tai reiškia, kad reikia liūdėti visiems.

Todėl valstybinės įstaigos ir organizacijos sulaukė skubių pranešimų, kad būtina nuleisti Baltarusijos vėliavas iki pusės ir perrišti jas juodu kaspinu. Baltarusijoje, kaip ir Venesueloje, – gedulas.

„Visa tai padarėme dar prieš kelias valandas, - teigė vienas mokslo įstaigos darbuotojas. - Dabar tik sėdim ir galvojam: ką daryti su balionėliais, kuriuos mes pakabinome kabinetuose Tarptautinės moters dienos proga? Nukabinti? Juk šiaip ar taip didesnė kolektyvo dalis – moterys. Kaip šventę švęsti? Atšaukti? Tai sėdim ir laukiam naujų nurodymų.“

H. Chavezo – ištikimo Baltarusijos režimo lyderio Aliaksandro Lukašenkos sąjungininko gedėti turės ne tik baltarusiai. 3 dienų gedulas paskelbtas Kuboje, Bolivijoje, Nikaragvoje, Argentinoje, o Venesuela gedės savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.