N. Mandela išrašytas iš ligoninės

Buvęs Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidentas Nelsonas Mandela iš ligoninės išleistas namo, remdamasi prezidento administracija skelbia „Reuters“.

Pietų Afrikoje ir visame pasaulyje į buvusį prezidentą žvelgiama su didele pagarba kaip į istorinį veikėją, kuris vadovavo kovai su apartheidu.<br>AP
Pietų Afrikoje ir visame pasaulyje į buvusį prezidentą žvelgiama su didele pagarba kaip į istorinį veikėją, kuris vadovavo kovai su apartheidu.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2013, 1:54 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:30 AM

N. Mandelos būklė toliau bus atidžiai sekama medikų, teigiama PAR administracijos pareiškime.

Kaip jau skelbta, 94-erių N. Mandela, gruodį gydytas nuo plaučių infekcijos, buvo paguldytas į Pretorijos ligoninę planiniam patikrinimui.

N. Mandela 27-erius metus praleido už grotų. 1990 metais išėjęs į laisvę jis dalyvavo prezidento rinkimuose ir 1994 metais buvo išrinktas pirmuoju juodaodžiu šalies vadovu, kuris nutraukė baltųjų mažumos valdymą.

Pietų Afrikoje ir visame pasaulyje į buvusį prezidentą žvelgiama su didele pagarba kaip į istorinį veikėją, kuris vadovavo kovai su apartheidu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.