Gėjus sukritikavęs L. Walęsa Lenkijoje tapo pajuokos objektu

Liaupsinamas herojus virto pajuokos ir kritikos objektu. Tokio nuopuolio sulaukė buvęs Lenkijos prezidentas, Nobelio premijos laureatas 69 metų Lechas Walęsa. Vien už tai, kad nesusitvardęs išplūdo gėjus.

L.Walęsa tikina, kad užsipulti gėjus jį išprovokavo internautai.
L.Walęsa tikina, kad užsipulti gėjus jį išprovokavo internautai.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas (specialiai LR, Varšuva)

Mar 16, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:09 PM

Lenkijos, kitų Europos Sąjungos šalių ir net JAV žiniasklaida dar prieš 2 savaites vieningai pasmerkė buvusio Lenkijos lyderio siūlymą parlamentarus gėjus ištremti į Seimo salės galą.

Savo tėvą negailestingai kritikavo net legendinio „Solidarumo” profsąjungos įkūrėjo sūnus, europarlamentaras Jaroslawas Walęsa, o Varšuvoje kilę ginčai nerimsta iki šiol.

L. Walęsos, uolaus kataliko, bet ūmaus būdo žmogaus, nesusivaldymas ir pažiūros lenkus priverčia raudonuoti jau ne pirmą sykį.

O Lenkijos vadovas šią savaitę viešai pripažino pasikarščiavęs ir netgi teigė, jog kai kurie gėjai yra geri jo bičiuliai. Kritika ir pašaipos, regis, palaužė L. Walęsą.

Du vyriškiai vonioje

Žurnalui „Newsweek” L. Walęsa prisipažino, kad jo įniršį išprovokavo internautų komentarai po nuotrauka, kurioje nufotografuotas baseinas viename JAV Floridos valstijos viešbutyje. Čia jis gyveno pakviestas skaityti paskaitos viename universitete.

Prie baseino esančioje sūkurinėje vonioje besiilsintį L. Walęsą atpažino vienas lenkų emigrantas, panoręs kartu nusifotografuoti. Neįtardamas nieko bloga minėtą nuotrauką eksprezidentas įdėjo į tinklaraštį, kuriame smulkmeniškai dokumentuoja visus savo gyvenimo įvykius.

Iš šios nuotraukos kai kurie internautai ėmė šaipytis ir komentaruose parašė, kad du apsikabinę pusnuogiai vyrai atrodo tarsi meilikaujantys gėjai.

Tokios užuominos neregėtai supykdė religingą L. Walęsą. Lyg tyčia paprašytas televizijoje išsakyti nuomonę dėl diskusijų Seime apie homoseksualios partnerystės įteisinimą eksprezidentas pratrūko.

Gėjus L.Walęsa patarė ištremti į galinį Seimo suolą arba susodinti už mūrinės sienos ir netgi uždrausti gėjų demonstracijas Varšuvos centre.

Anot L. Walęsos, vos kelis procentus visuomenės sudarantys gėjai negali pretenduoti į tokias pat teises kaip ir dauguma.

Jis piktinosi, kad išėjęs pasivaikščioti po centrą su anūku yra priverstas matyti už rankų susikibusius gėjus, kurie afišuodamiesi esą lipa normaliems žmonėms ant galvų. O tada ir prasidėjo.

Gėjaus pasiūlymą atmetė

L. Walęsos žodžiai įžeidė homoseksualų seimūną Robertą Biedronį, kuris teigė pasijutęs antrarūšiu. Parlamentaras pareiškė, kad eksprezidento pareiškimas sukėlė labai negerus praeities prisiminimus. Prieškariu lenkų nacionalistai ant galinių suolų universitete siekė susodinti studentus žydus ir tyčiojosi iš jų.

R. Biedronis apgailestavo, kad anksčiau kovojęs su komunistų diktatūra L. Walęsa pats grasina diktatūra seksualinėms mažumoms.

Parlamentaras L. Walęsai pasiūlė susitikti ir pasikalbėti apie pasaulėžiūros skirtumus, tačiau buvęs šalies vadovas pasiūlymo nepriėmė ir atsiprašyti nepanoro.

Premjeras nusivylęs

Premjeras Donaldas Tuskas, kaip ir L. Walęsa kilęs iš Gdansko, iki šiol bičiuliavosi su eksprezidentu ir tiesiogiai jo nedrįso kritikuoti.

Tiesa, premjeras pareiškė, kad kalbant apie seksualines mažumas reikia labai apgalvoti kiekvieną žodį.

Užtat gerokai atviresnis buvo D. Tusko pavaduotojas Piliečių platformos partijoje (PPP), Europarlamento vicepirmininkas Jacekas Protasewiczius.

Politikas pareiškė, kad L. Walęsa padarė didelę gėdą savo šaliai ir pakenkė jos tarptautiniam įvaizdžiui.

Vienas Kairiųjų demokratų partijos lyderių, Seimo vicepirmininkas Jerzy Wenderlichas pareiškė, kad L.Walęsą apginti įstengtų tik gydytojo raštas.

Esą užsipuldamas gėjus jis buvo tapęs nepakaltinamas dėl persikaitinimo saulėje.

L. Walęsos nusivylimą sustiprino žmona?

L. Walęsai pastaruoju metu kenkia ne tik jo paties pareiškimai, bet net ir jo žmona Danuta, kuri jo autoritetui esą sudavė galutinį smūgį. Pernai išleistoje knygoje „Svajonės ir paslaptys” ji atskleidė vyro konservatyvumą ir autoritarišką būdą.

Moteris knygoje pasakojo, kad vyras niekada neperka jai gėlių, nesako švelnių žodžių, nesidalija savo rūpesčiais ir žmoną laiko tarnaite. Beje, būtent Danuta 1983 metais už vyrą Osle atsiėmė jam skirtą Nobelio taikos premiją.

Anot žmonos, prezidentaudamas L. Walęsa Varšuvoje apsigyveno vienas, o dabar kiauras dienas egoistiškai leidžia internete ar kelionėse, nesidomėdamas žmona ir šeimos gyvenimu.

Ironiška, kad D. Walęsos knyga sulaukė didžiulio pasisekimo, didesnio nei pastaroji L. Walęsos knyga, o tai eksprezidentą esą dar labiau supykdė. Žmonos ir bičiulių teigimu, L. Walęsa jaučiasi vis vienišesnis ir nusiraminimo ieško tinklaraštyje, kuriame smulkmeniškai dokumentuoja visus savo susitikimus, išvykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.