Fukušimos elektrinėje aušinimo sistemas atjungė žiurkė

Neseniai Japonijos Fukušimos atominėje elektrinėje, nukentėjusioje per 2011 m. žemės drebėjimą ir cunamį, įvykusio incidento, kuomet dingo elektra, priežastimi veikiausiai tapo graužikas. Šalindami gedimus, darbuotojai surado negyvą žiurkę, kuri galėjo įlįsti po skirstomuoju skydu ir sukelti trumpą sujungimą, dėl kurio sutriko panaudoto branduolinio kuro baseinų aušinimo sistemų darbas, rašo newsru.com.

Žiurkė galėjo įlįsti po skirstomuoju skydu ir sukelti trumpą sujungimą, dėl kurio sutriko panaudoto branduolinio kuro baseinų aušinimo sistemų darbas.<br>V. Ščiavinskas
Žiurkė galėjo įlįsti po skirstomuoju skydu ir sukelti trumpą sujungimą, dėl kurio sutriko panaudoto branduolinio kuro baseinų aušinimo sistemų darbas.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:19 PM

Trumpas sujungimas įvyko pirmadienio vakarą ir paveikė iš karto devynis avariją patyrusios atominės elektrinės elementus. Sutriko cirkuliacija keturiuose baseinuose, kuriuose saugoma 8,9 tūkst. panaudotų kuro strypų. Visuose baseinuose buvo fiksuotas laikinas temperatūros pakilimas, bet situacija buvo kontroliuojama, radiacijos lygis nepakilo.

Trečiadienį paskelbta, kad incidento pasekmės jau pašalintos. Kad pašalintų gedimus, specialistams prireikė 29 valandų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.