Tarptautinio valiutos fondo vadovės Ch. Lagarde namuose - krata

Tarptautinio valiutos fondo vadovės Christine Lagarde namuose Paryžiuje atliekama krata, praneša AP. Pareigūnai tiria jos vaidmenį sandoryje, per kurį vienam magnatui buvo padovanota beveik 400 mln. JAV dolerių (285 mln. eurų).

Tarptautinio valiutos fondo vadovės Christine Lagarde namuose Paryžiuje atliekama krata.<br>"Reuters"
Tarptautinio valiutos fondo vadovės Christine Lagarde namuose Paryžiuje atliekama krata.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:13 PM

Tai įvyko 2008 m., kai Ch. Lagarde buvo Prancūzijos finansų ministrė. Tuomet magnatas Bernardas Tapie arbitražo teisme laimėjo kompensaciją iš valstybinio banko dėl neteisėto „Adidas“ pardavimo 1990-aisiais.

Kritikai sako, kad magnatui padarytos nuolaidos buvo pernelyg dosnios. Įtariama, kad Ch. Lagarde galėjo teismui padaryti poveikį.

Šis verslininkas buvo buvusio prezidento Nicolas Sarkozy rėmėjas.

Ch. Lagarde advokatas Yvesas Repiquetas sako, kad Tarptautinio valiutos fondo vadovė neturi ko slėpti, ir mano, kad krata kaip tik padės įrodyti jos nekaltumą.

Ji pati neigia dariusi ką nors neteisėto ar naudojusis tarnybine padėtimi.

Skandalas dėl kompensacijos paskyrimo verslininkui kilo dar prieš Ch. Lagarde tampant Vašingtone įsikūrusio Tarptautinio valiutos fondo vadove.

Jos pirmtaką šiame poste Dominique Straussą-Kahną taip pat lydi skandalai. Jis buvo apkaltintas seksualine prievarta prieš kambarinę viešbutyje Niujorke. Tiesa, vėliau advokatams pavyko pasiekti susitarimą, ir kaltinimai buvo atšaukti.

D. Strausso-Kahno pavardė mirgėjo ir sąvadavimo skandale kaip asmens, kuris naudojosi į sekso vakarėlius pristatomų prostitučių paslaugomis.

Tarsi to būtų negana, buvusiam Tarptautinio valiutos fondo vadovui antausį trenkė buvusi meilužė, apie jų santykius išleidusi knygą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.