Šaltyje tris paras praleidęs septynmetis iš Sibiro už gyvybę dėkingas šuniui

Sibire gyvenanti septynmečio Raulo Kutliachmetovo šeima kalba apie stebuklą. Vaikas išgyveno šachtoje tris dienas ir tris naktis spaudžiant dešimties laipsnių pagal Celsijų šalčiui, nes jį šildė ištikimas šuo, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2013, 10:04 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:26 AM

Saugiai į namus Bulgakovo kaime grįžęs septynmetis pasakoja, kad eidamas iš mokyklos išgirdo keistą garsą, sklidusį iš neuždengtos skylės pakelėje. Berniukas pasižiūrėjo žemyn ir pamatė į angą įkritusį šunį, su kuriuo dažnai kartu žaisdavo.

Vaikas nenorėjo gyvūno palikti šachtoje, todėl nuėjęs namo persirengė ir grįžo gelbėti nelaimėlio. Tačiau Raului labai nepasisekė.

Moksleivis įkrito į trijų metrų gylio šachtą ir nebegalėjo iš jos išlipti, o jo šauksmų niekas negirdėjo.

Gelbėtojams ir dešimtims žmonių, prisijungusių prie vaiko paieškų, buvo sunku išgirsti pagalbos šauksmus, nes šachtos sienos akmeninės.

Mažametis išgelbėtas tik tada, kai vienas kelių inžinierius su kolega nutarė ieškodami vaiko apžiūrėti šachtas. Iš vienos jų rusai išgirdo sklindantį šuns lojimą.

Tada vyrai išvydo šachtoje susispaudusius šunį ir vaiką. Jiems pavyko tokiame šaltyje išgyventi tik dėl to, kad visą laiką susiglaudę šildė vienas kitą.

Berniukas po 72 valandų košmaro yra nusilpęs ir išsekęs, tačiau Sibiro medikai neslepia nuostabos, kalbėdami apie jo išgyvenimą. Iš šachtos kartu su vaiku ištrauktas šuo šiuo metu kažkur pradingęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.