B. Berezovskio kūnas - su kilpa ant kaklo ir lūžusiu šonkauliu (papildyta)

Tyrimas paskelbė pertrauką iki datos, kuri dar nepaskirta.

Policija sakė, kad nebuvo jokių grumtynių ženklų ir kad 67 metų magnato mirtis „prilygsta pasikorimui“ - tai rodytų, kad B. Berezovskis nusižudė.<br>AP archyvo nuotr.
Policija sakė, kad nebuvo jokių grumtynių ženklų ir kad 67 metų magnato mirtis „prilygsta pasikorimui“ - tai rodytų, kad B. Berezovskis nusižudė.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

2013-03-28 12:38, atnaujinta 2018-03-09 04:48

B.Berezovskis, kuris bėgant metams Rusijoje pergyveno daug intrigų, kovų dėl valdžios ir pasikėsinimų į jo gyvybę, šeštadienį buvo rastas negyvas savo prabangiuose namuose Askote netoli Londono.

Policija sakė, kad nebuvo jokių grumtynių ženklų ir kad 67 metų magnato mirtis „prilygsta pasikorimui“ - tai rodytų, kad B. Berezovskis nusižudė.

Vindsoro koronerio teisme prasidedant mirties aplinkybių tyrimui detektyvas Markas Bissellas sakė, kad B. Berezovskis buvo rastas „su ligatūra ant kaklo“ ir kad „ant dušo strypo virš jo buvo galas panašios medžiagos“.

Paklaustas, ar įmanomas kokios nors trečios šalies dalyvavimas, detektyvas atsakė: „To negalima visiškai atmesti“.

Tyrimas paskelbė pertrauką iki datos, kuri dar nepaskirta.

Sulaužytas šonkaulis

Kaip rašo newsru.com, B. Berezovskio šeimos nariai tvirtina, kad, pirminiais skrodimo duomenimis, jam buvo sulaužytas šonkaulis. Mėlynių ant kūno nėra. Kol kas neaišku, ar lūžis smurtinės kilmės, ir ar atsirado B. Berezovskiui esant gyvam, ar po mirties.

Buvusio oligarcho laidotuvės įvyks ne anksčiau, kaip po šešių dienų, kai policija pabaigs ekspertizę ir atiduos velionio kūną artimiesiems.

Kol kas nėra aišku, kur bus laidojamas B. Berezovskis. Rusijos valdžios atstovai neatmeta galimybės, kad 2000 m. pabėgusio iš Rusijos oligarcho kūnas gali būti palaidotas tėvynėje. Tuo tarpu velionio draugai spėja, kad jis gali būti palaidotas Londone arba Izraelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.