Neįgalaus bėgiko O. Pistoriaus paleidimo už užstatą sąlygos sušvelnintos

Kitas jo pasirodymas teisme numatytas birželio 4 dieną.

O.Pistorius skundžia paleidimo už užstatą sąlygas, tarp jų - griežtą kelionių suvaržymą, kurios, pasak jo, yra neteisingos ir nereikalingos.<br>AP
O.Pistorius skundžia paleidimo už užstatą sąlygas, tarp jų - griežtą kelionių suvaržymą, kurios, pasak jo, yra neteisingos ir nereikalingos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 28, 2013, 2:10 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:34 AM

Pasak teisėjo Berto Bamo, O. Pistorius privalo pateikti pareigūnams savo kelionių planus likus mažiausiai savaitei prieš numatomą išvykimą iš PAR. Be to, jis privalo per 24 val. nuo grįžimo į PAR grąžinti savo pasą teismui.

O. Pistoriaus advokatai teisme sakė, jog jis kol kas neturi planų dalyvauti varžybose, bet pridūrė, jog galiausiai jam gali tekti grįžti rungtyniauti, kad užsidirbtų pinigų.

Praėjusį mėnesį paleistas už 1 mln. randų (84 tūkst. eurų) užstatą, O. Pistorius turėjo atiduoti savo pasą, jam buvo nurodyta kaskart informuoti pareigūnus, kai jis norės išvykti iš Pretorijos.

Tačiau B. Rouxas sakė, kad šios griežtos sąlygos prilygsta „namų areštui“.

Advokatai taip pat prieštarauja pasirinktinai atliekamiems alkoholio ir narkotikų testams, kurie numatyti paleidimo už užstatą sąlygose.

Sportininkui taip pat yra uždrausta grįžti į savo prabangius, aptvertus namus Pretorijoje, kur buvo nušauta Reeva Steenkamp.

O. Pistorius tvirtina, kad draugę nušovė palaikęs ją įsibrovėliu, tačiau kaltintojai teigia, kad tai buvusi tyčinė žmogžudystė.

Sportininko advokatai nori, kad O. Pistorius galėtų grįžti namo, be to, ginčija sąlygą, kad jis gali bendrauti tik su trimis žmonėmis iš savo valdų.

„Visiškas apribojimas kalbėtis su gyventojais yra neteisingas ir pažeis apelianto teises į teisingą teismą“, - teismo dokumentuose tvirtina advokatai.

O. Pistorius „turi teisę tartis su asmenimis tose valdose savo paties gynybos tikslais“, - priduria advokatai.

Šis sprinteris pernai Londone tapo pirmuoju abiejų kojų neturinčiu sportininku, kuris olimpiadoje varžėsi su įgaliais atletais.

Kitas jo pasirodymas teisme numatytas birželio 4 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.