Ispanų princesei smogė pusbrolis

Ispanijos karališkajai šeimai tenka atlaikyti vieną nemalonumą po kito. Dabar mėlynojo kraujo atstovams gali tekti raudonuoti dėl būsimos šalies karalienės, apie kurios praeitį paatviravo jos pusbrolis.

Konservatyvūs ispanai jau puola sosto įpėdinio princo Felipe žmoną Letizią dėl 2002 metais esą pasidaryto aborto.<br>AP nuotr.
Konservatyvūs ispanai jau puola sosto įpėdinio princo Felipe žmoną Letizią dėl 2002 metais esą pasidaryto aborto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

2013-04-09 14:16, atnaujinta 2018-03-08 14:25

Sosto įpėdinio princo Felipe žmonai princesei Letiziai rimtų nemalonumų gali pridaryti jos pusbrolio Davido Rocasolano parašyta knyga.

Giminaitis 300 puslapių knygoje tikina atskleidęs intymius 40-metės Letizios gyvenimo įvykius, nutikusius dar iki 2004-ųjų gegužę įvykusių karališkųjų vestuvių.

Būsimajai karalienei nerimauti yra ko, mat pusbroliu ji anksčiau labai pasitikėdavusi.

Naikino įrašus apie abortą?

D. Rocasolano tvirtina, kad jo pusseserė kartą pasidarė abortą. Tai esą nutiko tada, kai ji jau buvo išsiskyrusi su savo pirmuoju vyru, o romantiškų santykių su sosto įpėdiniu Felipe dar nebuvo užmezgusi.

Abortą būsimoji princesė neva pasidarė 2002-ųjų spalį.

Likus kelioms savaitėms iki paskelbimo apie jos ir princo Felipe sužadėtuves, esą suskubta naikinti privačioje klinikoje laikytus dokumentus, rodančius, kad Letiziai buvo atliktas abortas.

D. Rocasolano tikina, kad šią užduotį karališkoji pora buvo patikėjusi būtent jam.

Ispanai prašo atsakymų

Pasklidus tokiai informacijai, kai kurie ispanai pareikalavo, kad princesė pasiaiškintų, kaip ji galėjo nutraukti nėštumą, jeigu tuo metu Ispanijoje procedūra buvo neteisėta.

2002-aisiais nėštumą nutraukti katalikiškoje šalyje buvo galima tiktai vaisiaus apsigimimo ir pavojaus motinos gyvybei ar psichikos būklei atvejais.

Katalikiškas Ispanijos laikraštis „La Gaceta” sekmadienį šiems įtarimams skyrė pirmąjį puslapį.

Publikacijoje reikalaujama atlikti tyrimą dėl galimo princesės aborto.

Nepasitikėjo savo giminėmis

Negana to, D. Rocasolano knygoje Letizia parodoma kaip labai įtari moteris. Ištekėjusi už būsimojo karaliaus ji esą prarado pasitikėjimą giminaičiais.

Princesė artimiesiems neva meluodavo mėgindama išsiaiškinti, kas galėtų nutekinti istorijas žiniasklaidai.

Anot D. Rocasolano, laukdamasi dukters Leonoros jo pusseserė kai kuriems šeimos nariams sakė, kad laukiasi berniuko ir kad jam bus duotas Pelayo vardas. Taip moteris esą norėjo pažiūrėti, ar ši informacija pasieks spaudą.

Princesei Letiziai, kuri anksčiau dirbo žurnaliste, prireikė laiko, kol ji užkariavo ispanų širdis. Daug kam šalyje užkliuvo tai, kad sosto įpėdinio išrinktoji kartą jau buvo ištekėjusi, nėra kilminga.

Baiminamasi, kad pusbrolio knyga vėl pakenks būsimosios karalienės populiarumui, nors sosto įpėdinis princas Felipe ir džiaugiasi visuomenės palaikymu.

Ispanų pasitikėjimas karališkąja šeima yra smarkiai kritęs, ją talžo skandalas po skandalo. Šį mėnesį paskelbta, kad Ispanijos princesė Cristina yra įtariamoji korupcijos byloje.

47 metų princesė balandžio 27 dieną turės duoti parodymus kaip įtariamoji Maljorkos Palmoje.

2011 metų pabaigoje pradėta byla yra susijusi su įtarimais princesės vyrui Inaki Urdangarinui ir jo buvusiam verslo partneriui Diegui Torresui.

Jie yra įtariami išpumpavę milijonus eurų, skirtų labdaringai organizacijai „Noos Institute”.

Be to, partneriai įtariami mokestiniu sukčiavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.