Lenkė tris negyvus naujagimius laikė šaldytuve

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Apr 10, 2013, 3:49 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:50 PM

Nedidelio Varmijos Mozūrų vaivadijos miestelio Liubavos policininkai per kratą 41 metų Lucinos D. name rado šaldytuve šalia maisto produktų paslėptus trijų naujagimių lavonus.

Policija spėja, kad tai yra šios moters per pastaruosius penkerius metus pagimdytų ir greičiausiai uždusintų vyriškos lyties naujagimių palaikai. Kratą teisėsaugininkai surengė gavę anoniminį pranešimą, kad Lucina D. kartu su bendraamžiu savo vyru Januszu pardavinėja naujagimius.

Manoma, kad moterį įskundė kas nors iš jos bendradarbių, kurie kartu dirba viename baldų fabrike. Kolegos turėjo nustebti, kad ši iš pilvotos staiga virto liekna, tačiau gynėsi, kad nebuvo pastojusi.

Žurnalistų kalbinti poros kaimynai ir bendradarbiai teigė jau trečią kartą pastebėję tokius staigius Lucinos D. kūno pokyčius, tačiau moteris visada tai teisindavo laikinais sveikatos sutrikimais.

Vietos medikai patvirtino, kad Lucina D. per pastaruosius penkerius metus nė karto nesilankė pas ginekologą.

Tardytojus sukrėtė žinia, kad kūdikių lavonai gulėjo šalia sušalusios mėsos ir žuvies, o tokiu vaizdu nesibaisėjo nei patys sutuoktiniai, nei kartu gyvenantys moters tėvai.

Jau per pirmą apklausą Lucina D. prisipažino, kad šaldytuve laikė savo vaikų palaikus, tačiau kol kas nepaaiškino, ar jie gimė negyvi, ar buvo nužudyti. Moteris nerišliai pasakojo, kad keturis vaikus, kurių jauniausiam – 6, o vyriausiam – 23 metai, auginanti ir sunkiai besiverčianti šeima daugiau palikuonių nepageidavo.

Jei ekspertizė įrodys, kad naujagimiai buvus nužudyti, kūdikių motinai ir tėvui gresia kalėjimas iki gyvos galvos.

Vietos žiniasklaida primena, kad Lenkijos įstatymai draudžia abortus, o Katalikų bažnyčia smerkia prezervatyvų ir kitokių kontraceptinių priemonių naudojimą.

Panašus nusikaltimas prieš dešimt metų buvo atskleistas Černejeve, netoli Liublino. Keturis vaikus auginusi 38 metų Jolanta K. dar penkis pagimdytus naujagimius nuskandino vonioje ir vėliau laikė šaldytuve.

Kai šaldytuve lavonėliams ėmė trūkti vietos, moteris juos paslėpė raugintų kopūstų statinėje. Nusikaltimai buvo atskleisti po to, kai į svečius atvykusi Jolantos K. motina paliepė anūkėms į dirvą iškratyti keistai smirdančią statinę ir naujagimių palaikus pamatė kaimynas.

Po šio demaskavimo Jolanta K. visą mėnesį slapstėsi ir buvo surasta pas sugyventinį tik policijai skyrus premiją už suteiktą informaciją.

Teisme moteris gynėsi, kad kūdikius skandino bijodama šešeriais metais vyresnio brutalaus vyro, kuris pareiškė daugiau vaikų nenorintis ir skatino atsikratyti naujagimių. Jolanta K. buvo nuteista kalėti 25, o viską neigęs jos vyras Andrzejus K. – 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.