Japonijos vakarus supurtė stiprus žemės drebėjimas

Stiprus 6,3 balo žemės

Šeštadienį žala padaryta gana nedidelė, nors buvo sužeisti mažiausiai 24 žmonės.<br>„Reuters“
Šeštadienį žala padaryta gana nedidelė, nors buvo sužeisti mažiausiai 24 žmonės.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 13, 2013, 10:53 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:08 AM

Japonijos meteorologijos agentūra, anksčiau paskelbusi, kad požeminių smūgių stiprumas buvo 6 balai, vėliau patikslino, kad jis buvo 6,3 balo, pridūrusi, kad cunamio pavojaus nėra.

Žemės drebėjimas prasidėjo 5 val. 33 min. vietos (penktadienį 23 val. 33. min. Lietuvos) laiku netoli Avadžio salos Vidinėje Japonijos jūroje, į pietvakarius nuo Kobės miesto, nurodė agentūra. Taip pat buvo patikslinta, kad smūgių židinys buvo 15 kilometrų gylyje.

Tuo tarpu JAV Geologijos tarnyba (USGS) pranešė, kad šio žemės drebėjimo stiprumas buvo 6 balai ir kad jo židinys buvo dar arčiau paviršiaus - penkių kilometrų gylyje.

Jis buvo smarkiausias vakarinėje Hiogo prefektūroje nuo 1995 metų, kai 7,2 požeminiai smūgiai smarkiai sugriovė Kobės uostamiestį ir nusinešė per 6 000 žmonių gyvybių.

Tačiau šeštadienį žala padaryta gana nedidelė, nors buvo sužeisti mažiausiai 24 žmonės. Apie tai informavo Nacionalinė policijos agentūra.

Vienai 82 metų moteriai Fukujaus prefektūroje lūžo koja, kai senolė pargriuvo ant žemės; kitai 74 metų moteriai, Hiogo prefektūroje, lūžo klubo kaulas, sakė policijos agentūros pareigūnas.

Japonijos visuomeninio transliuotojo NHK reportažuose matomos sugriautos mūrinės sienos ir nuo vieno namo stogo nukritusios visos čerpės.

Vietos traukinių eismas sustabdytas, kol bus atlikti saugumo patikrinimai; taip pat Kansajaus oro uostas Osakos įlankoje buvo laikinai uždarytas, informavo NHK.

Elektros tinklų bendrovė „Kansai Electric Power“ pranešė, kad jos valdoma Ojo atominė elektrinė, šiuo metu vienintelė veikianti Japonijoje, nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.