Nuo H. Mubarako bylos nusišalino teisėjas

H. Mubarakas buvo atskraidintas sraigtasparniu iš Kairo karinės ligoninės, kurioje jis gydomas.<br>AP
H. Mubarakas buvo atskraidintas sraigtasparniu iš Kairo karinės ligoninės, kurioje jis gydomas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 13, 2013, 3:20 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:50 AM

14 val. 20 min. Nuverstojo Egipto prezidento H. Mubarako pakartotiniam bylos svarstymui vadovaujantis teisėjas šeštadienį nusprendė nusišalinti. Apie tai skelbia BBC. Teisėjas Mustafa Hassanas Abdullaha apie savo sprendimą paskelbė vos prasidėjus šeštadienio svarstymui Kairo policijos akademijoje. Kai teisėjas paskelbė perduodantis bylą kitam teismui, salėje prasidėjo sumaištis. Teismo salėje buvo girdėti riksmai, proceso pradžia buvo vilkinama. Teisėjas nusprendė nuverstojo prezidento bylą perduoti Kairo apeliaciniam teismui, nes pats jautė pernelyg didelę įtampą, praneša „Reuters“. 

11 val. 40 min. Per televiziją rodyta, kaip H. Mubarakas, aprengtas baltais rūbais, su akiniais nuo saulės, iškeliamas iš greitosios pagalbos automobilio ir neštuvais nešamas į Kairo policijos akademiją, kur vyksta teismas.

H. Mubarakas buvo atskraidintas sraigtasparniu iš Kairo karinės ligoninės, kurioje jis gydomas. Apie tai pranešė oficialioji naujienų agentūra MENA.

Jo abu sūnūs, Gamalis ir Alaa, bei buvęs saugumo vadovas Habibas al-Adly taip pat taip pat teisiami iš naujo.

Prie teismo pastato stovėjo būrelis H. Mubarako šalininkų su plakatais, palaikančiais buvusį prezidentą, bet saugumo pareigūnų buvo daugiau negu protestuojančiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.