Garsaus Prancūzijos plėšiko pabėgimas – tarsi iš filmo

Vienas žinomas ir net kalinimo įstaigose kitų kalinių gerbiamas Prancūzijos plėšikas įrodė, kad neįtikėtinus filmų scenarijus galima pritaikyti ir realybėje. Jo pabėgimą iš kalėjimo lydėjo sprogimai, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis AP ir BBC informacija.

Kol kas Prancūzijos policijos pradėta bėglio R. Faido medžioklė – be rezultatų.
Kol kas Prancūzijos policijos pradėta bėglio R. Faido medžioklė – be rezultatų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2013, 8:42 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:10 AM

Sekdeno kalėjimo netoli Lilio miesto vadovybė žinojo, kad Redoine’as Faidas ir už grotų palaiko ryšius su organizuoto nusikalstamumo atstovais. Tačiau užkirsti kelio sumaniam jo pabėgimui nesugebėjo.

Jis ne tik prasiskynė kelią į laisvę susprogdindamas net penkerias skirtingas duris kalėjimo patalpose, bet ir paėmė penkis sargybinius įkaitais.

Policija, panaudodama sraigtasparnius, vakar visą dieną mėgino susekti ginkluotą bėglį. Tačiau jokių žinių apie sėkmę nesulaukta.

Vietos administracijos pareigūnai pasakojo, kad kalinys išsprogdino dvigubas apsaugos duris bei dar kelis išėjimus ir paspruko iš kalėjimo su penkiais darbuotojais, kuriuos jis paėmė įkaitais.

Vienas šaltinis, artimas kalėjimo administracijai, pridūrė, kad sprogimų serija padarė daug žalos laisvės atėmimo įstaigos viduje.

Tiesa, R. Faidas greitai paleido keturis įkaitus ir pabėgo automobiliu kartu su penktuoju įkaitu, kalėjimo pareigūnu. Vėliau šis automobilis buvo rastas paliktas ir padegtas greitkelyje į pietus nuo Lilio.

Paleidęs paskutinį įkaitą, kalinys persėdo į kitą automobilį, kurio vis dar ieško policija.

„Viskas įvyko labai greitai – aišku, kad pabėgimas buvo itin gerai suplanuotas. Mes dar stengiamės sudėlioti visus faktus”, – kiek sutrikęs aiškino vienas kalėjimo pareigūnas.

Policija kol kas teigia beveik neabejojanti tik tuo, kad sprogmenis R. Faidas gavo iš savo žmonos, kuri jam juos perdavė šeštadienio rytą lankydamasi kalėjime.

R. Faidas – Prancūzijoje gerai žinomas nusikaltėlis. Jis anksčiau buvo įkalintas už gausybę ginkluotų apiplėšimų.

2009 metais šis prancūzas netgi parašė knygą apie tai, kaip augo pavojinguose Paryžiaus priemiesčiuose, kuriuose šeimininkauja plėšikų gaujos.

Savo knygoje R. Faidas tikino jau atsisakęs nusikalstamos veiklos. Tačiau prancūzų policija iki šiol įsitikinusi, kad būtent jis 2010-aisiais surengė apiplėšimą, per kurį buvo nužudyta policininkė.

Po metų jis ir vėl atsidūrė už grotų, nes pažeidė lygtinio laisvės atėmimo už ankstesnius nusikaltimus sąlygas.

R .Faido pabėgimas buvo išties įspūdingas.

Bet savotiško nusikaltėlių didvyrio Pascalio Payet žygdarbių jis tikrai nepranoks.

Šis plėšikas ir žmogžudys iš pradžių 2001-aisiais pabėgo iš kalėjimo, kai jį nuo pastato stogo sraigtasparniu išskraidino bendrininkas.

P. Payet po 2 metų netgi sugrįžo į tą patį kalėjimą, kad padėtų kitiems trims kaliniams pabėgti – taip pat sraigtasparniu.

Ir nors visas ketvertas buvo sučiuptas, 2007-aisiais P. Payet vėl pabėgo. Nesunku atspėti kaip – sraigtasparniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.