J. Bieberis užsitraukė pasaulio žydų nemalonę

Milijonų paauglių dievinamas popmuzikos atlikėjas Justinas Bieberis užsitraukė pasaulio žydų nemalonę. Priežastis – neapgalvotas įrašas Amsterdame esančio Anne Frank muziejaus svečių knygoje, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis BBC ir AP informacija.

Keistoki J. Bieberio komentarai sukėlė pasipiktinimo ir pašaipų bangą.<br>AP
Keistoki J. Bieberio komentarai sukėlė pasipiktinimo ir pašaipų bangą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-16 09:50, atnaujinta 2018-03-08 05:38

Nyderlandų žydės A. Frank dienoraštis iš koncentracijos stovyklos, kur ji 1945 metų vasarį mirė, daugelyje Vakarų šalių yra įtrauktas į privalomos literatūros sąrašą. Paauglės istorija negali nejaudinti.

Vis dėlto J. Bieberis, regis, pirmiausia galvoja apie save ir savo karjerą – bent jau taip mano daugybė žmonių visame pasaulyje.

Apsilankęs A. Frank memorialiniame muziejuje Amsterdame jis svečių knygoje pasvarstė: „Esu sujaudintas, kad galėjau čia atvykti. Anne buvo puiki mergaitė. Viliuosi, kad ji būtų buvusi „belieberė”.”

J. Bieberio gerbėjai visame pasaulyje jau įprato vadinti „belieberiais” (išvertus iš anglų k. „believer” – „tikintis”).

Tokie 19-mečio dainininko iš Kanados žodžiai iškart sukėlė audrą internete. Esą J. Bieberis net tokią tragišką istoriją liudijančiame muziejuje pirmiausia galvojo apie save.

„Ką tik pamačiau, ką J. Bieberis paskelbė A. Frank muziejaus svečių knygoje. Tai absoliučiai šlykštu”, – skelbė vienas „Twitter” vartotojas. Tokių pranešimų – gausybė.

Kai kurie netgi siūlė uždaryti jaunąjį kanadietį dainininką į reabilitacijos kliniką, mat pastaruoju metu J. Bieberis viešumoje vis dažniau ima elgtis keistai ar aikštingai. Kiti tryško juoduoju humoru šaipydamiesi, kad išgirdusi jo muziką A. Frank būtų pati pasiprašiusi į koncentracijos stovyklą.

Tiesa, J. Bieberio vizito ir kilusio šurmulio muziejaus atstovai nesureikšmina.

„Jam 19 metų. Justinas gyvena pašėlusiu tempu, jis tikrai nenorėjo nieko bloga. Be to, nuostabu, kad jis pats panoro pas mus atvykti, niekas jo nevertė”, – pareiškė muziejaus atstovė Maathe Mostart.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.