Sprogimų Bostone liudininkai: „Matėme žmones nutrauktomis kojomis“

Per 13 sekundžių įvykę du sprogimai pasėjo tikrą paniką ir chaosą Bostono gatvėse. Bostono maratono įkarštyje, žmonėms artėjant prie finišo, nugriaudėjo galingas sprogimas - pakilo dūmų kamuolys, dužo aplinkinių namų langai. Gatves užliejo žmonių riksmai, aimanos, pagalbos šauksmai. Asfaltas daug kur buvo aptaškytas krauju, rašo abcnews.com.

Sprogimai pasėjo paniką Bostone.<br>AP
Sprogimai pasėjo paniką Bostone.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 16, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:16 AM

„Staiga išgirdau sprogimo garsą - jis man priminė šūvį iš patrankos. Kai kurie žmonės iš pradžių pažvelgė į viršų, nes pagalvojo, kad šaunami fejerverkai. Netrukus nugriaudėjo antrasis sprogimas - buvo labai baisu, prasidėjo tikras chaosas.

Visi pradėjo bėgti. Mačiau panikos apimtus žmones. Jie pradėjo klytki ir šaukti vienas ant kito, stengdamiesi surasti savo draugus ar šeimos narius. Žmonės pradėjo bėgti kuo toliau nuo finišo linijos. Gatvėse pradėjo kaukti sirenos, buvo tikras siaubas“, - pasakojo 22-ejų Rachel Sibley, kuri buvo keliasdešimt metrų nuo finišo linijos ir laukė maratone dalyvavusio draugo.

Viešbučio „Charlesmark“ savininkas Markas Hagopianas pasakojo, kad po sprogimų pasislėpė savo restorano rūsyje.

„Matėme žmonių nutrauktomis kojomis. Netoli manęs buvusiam žmogui buvo per kelius nutrauktos kojos - jis buvo dar gyvas. Buvo baisu, viskas įvyko labai greitai. Sprogimas buvo milžiniškas, pajutome stiprų oro gūsį“, - kraupias akimirkas prisiminė S. Hagopianas.

Apie 100 metrų nuo sprogimo vietos buvęs medikas teigė, kad iš karto puolė prie sužeistųjų.

„Bėgome prie sužeistųjų ir padėjome jiems pasiekti medicinos punktą. Vaizdas nebuvo labai geras. Labai blogas. Tarsi karo zona. Iš karto prisiminiau Rugsėjo 11-osios išpuolius", - pasakojo medikas.

Kad išpuolis amerikiečiams iškart priminė prieš 12 metų įvykdytus kruvinus išpuolius, paliudijo ir nelaimės vietoje buvęs karo veteranas Bruce'as Mendelsohnas: „Buvo labai baisu. Žmonės iškart ėmė tai vadinti Bostono 9/11."

Patyręs bėgikas Joshas Coxas taip pat neslėpė pasibaisėjimo išpuoliu.

„Visur gulėjo kūnai, žmonės. Kai kurie distanciją baigę bėgikai verkė. Tragiška, absoliučiai tragiška. Kai nugriaudėjo pirmas sprogimas, sudrebėjo visa žemė. Nemaniau, kad tai bomba. Galėjai pagalvoti, kad sprogo transformatorinė ar elektros generatorius. Nusprendžiau nufotografuoti vaizdą. Ir kaip tik tuo metu nugriaudėjo antrasis sprogimas. Po jo visi puolė į paniką. Visi stengėsi kuo greičiau palikti tą vietą", - pasakojo J. Coxas.

Pasak jo, žmonių buvo labai daug, net sunku buvo vaikščioti. Didžioji dalis žiūrovų buvo susitelkę ties finišu, netoli kurio ir nugriaudėjo sprogimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.