JAV prezidentas pažadėjo surasti ir nubausti Bostono sprogdintojus

JAV

JAV prezidentas B. Obama į Bostono maratono išpuolio aukų minėjimą atvyko su žmona Michelle ir pasakė įkvepiančią kalbą.<br>AP
JAV prezidentas B. Obama į Bostono maratono išpuolio aukų minėjimą atvyko su žmona Michelle ir pasakė įkvepiančią kalbą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2013, 10:40 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:32 AM

„Taip, mes rasime jus. Taip, jūs stosite prieš teismą“, - pareiškė B.Obama per pamaldas, kurios surengtos įvairių konfesijų žmonėms Šventojo Kryžiaus katedroje Bostone, praėjus trims dienoms nuo sprogimų, nusinešusių tris gyvybes ir sužeidusių apie 180 žmonių.

„Mes surasime jus. Mes privesime jus atsakyti“, - sakė jis savo kalboje specialiai atvykęs į Bostoną pareikšti visos tautos solidarumą su „vienu puikiausių pasaulio miestų“.

„Jeigu jie stengėsi išgąsdinti mus, terorizuoti mus, - kalbėjo B.Obama. - Tai dabar visiškai akivaizdu, kad jie pasirinko ne tą miestą“.

B.Obamos kalbą kelis kartus audringais plojimais pertraukė du tūkstančiai Šventojo Kryžiaus katedros parapijiečių.

JAV prezidentas parodė solidarumą ir su Kinija, kurios studentė Lu Lingzi buvo viena iš trijų žuvusiųjų Bostone per sprogimą.

„Meldžiamės kartu su Lu šeima, atsiuntusia savo dukrą Lingzi, kad ji čia įgytų patirties, kurią pasiūlė šis miestas - 23-ejų studentei toli nuo namų“, - sakė B.Obama.

„Sielvartaujant jos artimiesiems ir draugams abipus vandenyno, mes prisimename apie žmogiškumą, kuriuo mes visi dalijamės“, - pažymėjo jis.

Bostono Medicinos centro medikai pranešė, kad per sprogimą nukentėjusi kita kinų studentė atsigavo iš komos, jos būklė gerėja. Merginos artimųjų laukiama netrukus atvykstančių į Bostoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.