Bostone žuvusios amerikietės artimieji pusę paros per klaidą manė, kad ji gyva

JAV pareigūnai, tiriantys Bostono išpuolius, įtaria vaizdo įrašuose pastebėję asmenį, kuris galėjo padėti trijų žmonių gyvybę nusinešusius sprogmenis.

Daugiau nuotraukų (1)

NBC News, CNN, "The Daily Mail" ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2013, 8:05 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:07 AM

„Aš labai piktas. Tikiuosi, jie pagaus tą šunsnukį ir jį iškeps“, - apie išpuolių organizatorių kalbėjo Bostono maratone žuvusios 29 metų Krystle Campbell tėvas Williamas Campbellas.

Vyras papasakojo žiniasklaidai apie savo dukterį ir apie apmaudžią klaidą, ne vieną valandą leidusią jam manyti, kad Krystle vis dėlto išgyveno tragediją.

Medikai supainiojo žuvusiąją K. Campbell su jos geriausia drauge Karen Rand, kuri per teroro išpuolius buvo sužeista. Taip atsitiko dėl to, kad Karen per atakas nešiojosi Krystle asmens tapatybės kortelę.

Amerikietės į Bostono maratoną buvo nuvykusios palaikyti K. Rand širdies draugo.

Per pirmąjį iš dviejų Bostono maratone nugriaudėjusių sprogimų Karen buvo sužeista, o Krystle žuvo, tačiau dėl tapatybės kortelės manyta atvirkščiai.

Karen negalėjo pasakyti medikams, kad įvyko klaida, nes po sprogimų buvo operuojama. Tad K. Campbell artimieji dvylika valandų galvojo, kad jų duktė gyva.

Nuskubėjęs į ligoninę W. Campbellas jautė palengvėjimą, kai medikai pranešė operuojantys neva jo dukters koją. Bet kai antradienį, apie 2 val. nakties, seselė nusivedė jį į palatą, šioje tėvas išvydo ne savo dukterį, o jos draugę.

„Tai ne mano duktė, tai Karen! Kur mano duktė?“ - tokius žodžius ištarė šokiruotas tėvas. Medikai buvo sukrėsti lygiai taip pat kaip ir W. Campbellas.

Vėliau Bostono detektyvas žuvusios Krystle nuotrauką parodė jos artimiesiems. „Aš vos nenualpau“, - akimirką prisiminė W. Campbellas.

Jis papasakojo, kad iš Medfordo (Masačusetsas) kilusi 29 metų K. Campbell dirbo restorano vadybininke, studijavo Masačusetso universitete Bostone.

„Ji buvo nuostabi. Visų mylima, mielas ir draugiškas vaikas, visada šypsojosi. Negalėjo norėti geresnės dukters“, - kalbėjo Krystle motina Patty Campbell.

Jai antrino dabartiniai ir buvę Krystle kolegos. Jų teigimu, jauna moteris buvo žmogus, kurį pamėgsti iš karto.

K. Campbell senelė Lillian Campbell pasakojo, kad anūkė Bostono maratono vykdavo žiūrėti kiekvienais metais nuo pat mažų dienų.

„Ji nepraleisdavo maratono, stebėdavo jį prie finišo linijos. Jai patiko tai daryti, nes Krystle mėgo žmones, jų ten susitikdavo daug. Ji buvo labai draugiška, kalbėdavosi su visais“, - apie airiškų šaknų turinčią anūkę, nestokojusią humoro jausmo ir energijos, pasakojo L. Campbell.

Pastaruosius porą metų Krystle gyveno su sergančia senele, kad galėtų ja rūpintis.

Netinkamoje vietoje ir netinkamu laiku pirmadienį atsidūrė ir Bostono universitete studijavusi 23 metų kinė Lingzi Lu.

Matematikos ir statistikos bakalauro laipsnį turėjusi ir statistikos magistrantūroje studijavusi mergina su dviem draugais maratone buriavosi prie finišo linijos. Jie sveikino iššūkį įveikusius sportininkus.

Neseniai į Bostoną atsikrausčiusi mergina mėgavosi paprastu studentišku gyvenimu. Socialiniame tinklalapyje „Facebook“ paviešintose jos nuotraukose užfiksuota kukli aplinka, namuose ruoštas maistas, šypsenos prie kavos puodelių, linksmai leidžiamas laikas su draugais.

Tą dieną, kai ji žuvo, Lingzi Lu kinų socialiniame tinkle patalpino nuotrauką, kurioje matyti duona ir dubuo su vaisiais. „Mano nuostabūs pusryčiai“, - rašė mergina.

Nugriaudėjus sprogimams su Lingzi Lu gyvenanti kinė Li Jing „Facebook“ rašė negalinti susisiekti su drauge.

„Negaliu su ja susisiekti. Visi labai susirūpinę. Pranešiau apie tai policijai. Jeigu kas nors ką nors žinote, praneškite man. Ačiū visiems už pagalbą“, - rašė Li Jing.

Iš pradžių Bostono universitetas neviešino studentės vardo, nes to prašė Kinijoje gyvenanti jos šeima, tačiau vėliau žuvusiosios artimieji persigalvojo.

Iš Kinijos šiaurės rytinio miesto Šenjango miesto kilusi Lingzi Lu studijoms skyrė labai daug energijos. Pekino technologijų institute jos matematiniai sugebėjimai buvo įvertinti stipendija.

Statistikos mokslai buvo vadinami kinės aistra, todėl ji išvyko žinių toliau gilinti į Bostono universitetą.

Kinijos internautai portaluose paskelbė tūkstančius žinučių, kuriuose pagerbiama pirmadienį žuvusi Lingzi Lu.

Per pirmadienio teroristinį išpuolį žuvo ir 8-erių Martinas Richardas iš Bostono priemiesčio Dorčesterio. Berniukas žuvo po to, kai pasveikino maratono finišo liniją kirtusį savo tėvą.

Vaikas renginyje buvo su savo motina Denise Richard ir jaunesne seserimi bei vyresniu broliu. Sunkiai sužeistai motinai buvo atlikta smegenų operacija, o sesuo per ataką neteko kojos.

Trečiasis šeimos vaikas nebuvo sužeistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.