Bostono teroristą rusai rado socialiniame tinkle

Kol JAV pareigūnai ieško besislapstančio Džocharo Carnajevo, Rusijos žurnalistai šį 19 metų vaikiną atrado socialiniame tinkle vk.com. JAV pareigūnai patvirtino, kad per susišaudymą su policija penktadienį paryčiais Bostono priemiestyje Votertaune buvo nukautas iš Čečėnijos kilęs 26 metų Tamerlanas Carnajevas - ieškomojo brolis.

Džocharas Carnajevas "vkontakte" socialiniame tinkle turi 10 draugų ir nurodo, kad svarbiausia jo gyvenime "islamas, karjera ir pinigai".<br>vk.com nuotr.
Džocharas Carnajevas "vkontakte" socialiniame tinkle turi 10 draugų ir nurodo, kad svarbiausia jo gyvenime "islamas, karjera ir pinigai".<br>vk.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2013, 5:59 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:26 AM

Anot Rusijos žiniasklaidos, į JAV Dž. Carnajevas atvyko iš Machačkalos. Iki septynerių metų amžiaus jis gyveno Kirgizijoje. "Rusu jį vadinti galima su didele išlyga. Dž. Carnajevas metus gyveno Dagestane", - rašo "Izvestija".

"Džocharas su broliu ir seserimi mūsų mokyklą lankė nuo pirmos klasės. Jų šeima atvyko iš Kirgizijos, o antroje klasėje Džocharas išvyko į Ameriką", - pasakojo Machačkalos gimnazijos atstovai.

2011 metais Dž. Carnajevas baigė mokyklą Bostone.

Socialiniame tinkle į savo paskyrą vaikinas įrašė, kad svarbiausiais dalykais gyvenime laiko "islamą, karjerą ir pinigus". Paskutinį kartą prie socialinio tinklo Dž. Carnajevas buvo prisijungęs visai neseniai, prieš pat policijos operaciją Kembridže. Būtent šiame Masačusetso valstijos mieste jis gyveno.

Abu įtariamieji, siejami pirmadienį įvykdytu dvigubu sprogdinimu Bostono maratone, nušovė vieną Masačusetso technologijų instituto (MIT) policijos pareigūną, per vėliau įsiplieskusį susišaudymą sužeidė vieną transporto policijos pareigūną, taip pat svaidė sprogstamuosius užtaisus į policininkus, mėgindami pasprukti per dramatiškas naktines gaudynes, kurių metu vienas įtariamasis buvo nukautas.

Du teisėsaugos pareigūnai sakė naujienų agentūrai AP, kad Dž. A. Carnajevas su savo vyresniu broliu teisėtai gyveno Jungtinėse Valstijose mažiausiai metus.

Rusijos Šiaurės Kaukazo regione aktyviai veikia islamistai sukilėliai, o Maskvos pajėgos kovėsi Čečėnijoje dviejuose separatistiniuose karuose.

Tuo tarpu Baltieji rūmai paskelbė, kad prezidentas Barackas Obama yra nuolat informuojamas apie tyrimą dėl sprogdinimų per tradicinį Bostono maratoną.

Baltųjų rūmų pranešime sakoma, kad prezidento patarėja nacionalinio saugumo ir kovos su terorizmu reikalams Lisa Monaco praeitą naktį informavo B. Obamą apie naujausius įvykius Bostone ir jo priemiestyje Votertaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.