FTB išplatino Bostono sprogdintojų nuotraukas (atnaujinta)

Paprasti vaikinai, vilkintys apsmukusiomis paauglių kelnėmis ir dėvintys beisbolo kepuraites. Taip galima apibūdinti du jaunus vyrus, kurie įtariami surengę kruviną teroro aktą Bostone. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį (Lietuvos laiku) buvo išplatintos jų nuotraukos. Greičiausiai jie padėjo bombas, kurios nusinešė tris gyvybes.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį buvo išplatintos jų nuotraukos. Tie jauni vyrai įtariami surengę teroro aktą ir pražudę tris žmones.<br>FTB
Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį buvo išplatintos jų nuotraukos. Tie jauni vyrai įtariami surengę teroro aktą ir pražudę tris žmones.<br>FTB
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:00 AM

Proveržis Bostono tragedijos tyrime įvyko, kai Federalinių tyrimų biuro (FTB) pareigūnai peržiūrėjo kiekvieną vaizdo įrašą iš išpuolio vietos. Įtarimų sukėlė du jauni vyrai.

Tyrėjai įtariamuosius laiko „ginkluotais ir nepaprastai pavojingais“, sakė FTB Bostono skyriaus vadovas Rickas DesLauriers, perspėdamas žmones, kad jie nemėgintų artintis prie tų asmenų.

Kai buvo paskelbtos minėtos nuotraukos, pareigūnai suintensyvino tikrinimus prie sienos su Kanada. Šiomis nuotraukomis susidomėjusių internautų antplūdis buvo toks didelis, kad FTB tinklalapis (www.fbi.gov) tapo neprieinamu po kelių minučių nuo jų paskelbimo.

Tačiau FTB nepateikė jokių detalių apie jų numanomą tapatybę ir kilmę, įvardydama juos kaip „Įtariamasis 1“ ir „Įtariamasis 2“.

Tapatybių kol kas neatskleidžia

Agentams ypač padėjo visuomenė. Bostono išpuolius nuo pirmųjų minučių analizuoti ėmė ne tiktai JAV pareigūnai, bet ir mėgėjai internete.

Keliuose vaizdo įrašuose buvo pastebėti įtartini asmenys. Jų tapatybės kol kas nėra atskleistos. Jie, kaip spėjama, surengė išpuolį, per kurį žuvo 3 ir sužeista per 180 žmonių.

Jie buvo greta tų vietų, kuriose sprogo greitpuodžiuose paslėpti užtaisai.

Vyrai kamerų buvo užfiksuoti pirmadienį, maratono dieną. Jie ėjo Boylstono gatve vienas paskui kitą.

Pasak policijos pareigūnų, įtariamieji elgėsi neįprastai. Esą aplinkiniai iš karto į juos atkreipė dėmesį. Teigiama, kad šie vyrai atlikę savo juodus darbus iš įvykio vietos nepasišalino, atvirkščiai, stebėjo įvykius.

Žada surasti įtariamuosius

JAV prezidentas Barackas Obama ketvirtadienį pažadėjo, kad tyrėjai ras sprogdintojus, surengusius išpuolį Bostono maratone, ir privers juos „atsakyti“.

„Taip, mes rasime jus; taip, jūs stosite prieš teismą“, - pareiškė B. Obama per pamaldas, kurios surengtos įvairių konfesijų žmonėms Šventojo Kryžiaus katedroje Bostone, praėjus trims dienoms nuo sprogimų, nusinešusių tris gyvybes ir sužeidusių apie 180 žmonių.

„Mes surasime jus; mes privesime jus atsakyti“, - sakė jis savo kalboje specialiai atvykęs į Bostoną pareikšti visos tautos solidarumą su „vienu didžiausių pasaulio miestų“.

„Jeigu jie stengėsi išgąsdinti mus, terorizuoti mus, - kalbėjo B. Obama, - tai dabar visiškai akivaizdu, kad jie pasirinko ne tą miestą“.

B. Obamos kalbą kelis kartus audringais plojimais pertraukė du tūkstančiai Šventojo Kryžiaus katedros parapijiečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.