Medicinos seserys sužalojo kūdikius, nes jie trukdė gerti

Rusijos Tolimuosiuose Rytuose – kraupus smukusios moralės pavyzdys. Dvi medicinos seserys Chabarovsko vaikų namuose sužalojo tris mažylius, nes jie nemiegojo ir trukdė joms gerti degtinę, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Newsru.com” informacija

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 19, 2013, 8:23 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:07 AM

Šalies visuomenę sukrėtęs incidentas Chabarovsko specialiuosiuose vaikų globos namuose Nr.1 įvyko dar balandžio 1 dieną.

Tačiau žiniasklaida apie medicinos seserims iškeltą baudžiamąją bylą sužinojo tik šios savaitės viduryje. Jos bus teisiamos už vaikų užpuolimą ir jų palikimą pavojuje.

Per teisėsaugininkų atliktą tyrimą paaiškėjo, kad 35 ir 62 metų moterys tądien nusprendė išgerti vienos nupirktą degtinės butelį. Bet keli vaikai atsibudo ir savo riksmais jas supykdė.

Kad vaikus nutildytų, girtos moteriškės sumušė trimetį ir 10 mėnesių mergaitę. Dar vieną 7 mėnesių berniuką jos įsuko į antklodę, įdėjo į plastikinį konteinerį ir nunešė į tolimą patalpos kampą.

Kitą dieną vaikai dėl kraujosruvų ir minkštųjų audinių sužalojimų buvo nuvežti į ligoninę.

Vakar skelbta, kad 7 mėnesių berniukas iki šiol yra reanimacijos skyriuje – jį ištikusi koma.

Globos namų vyriausioji gydytoja Svetlana Kreknina vakar tvirtino, kad sužinojusi apie medikių poelgį apstulbo.

Jos teigimu, nė viena iš medicinos seserų nebuvo priklausoma nuo alkoholio ir anksčiau nerodė agresijos vaikų atžvilgiu.

„Niekaip kitaip negaliu to paaiškinti kaip tik pamišimu”, – pavaldinių elgesį įvertino medikė.

S.Kreknina atskleidė, kad 62 metų įtariamoji buvo laikoma labai gera, patyrusia darbuotoja, ji pati turi anūkų.

Jaunesnioji pasiprašė priimama dirbti į globos namus prieš trejus metus, po to, kai mirė jos pačios vaikas. Čia dirbdama ji išnešiojo ir pagimdė kitą vaiką, kurį iki šiol maitina krūtimi.

Balandžio pradžioje rašydamos pasiaiškinimus savo viršininkei medicinos seserys nurodė, kad vienas vaikas krito nuo vystymo stalo, bet jos jį pagavo. Kitų mažylių jos esą nelietusios.

„O dabar jos tyrėjams pasakoja visai ką kita. Prisipažįsta, kad iš tiesų skriaudė auklėtinius”, – stebėjosi S.Kreknina.

Jų bendradarbiai taip pat nenori tikėti tuo, kas įvyko. Jų nuomone, tai galėtų būti ir konkurentų šmeižtas. Mat šie globos namai iki šiol buvo laikomi pačiais geriausiais regione, turėjo rėmėjų ir Rusijoje, ir užsienyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.