B. Obama žada išsiaiškinti, kas pastūmėjo du jaunus JAV gyventojus griebtis prievartos

Prezidentas Barackas Obama pažadėjo išsiaiškinti, kas pastūmėjo du

B. Obama gyrė profesionaliai dirbusius pareigūnus.<br>AP
B. Obama gyrė profesionaliai dirbusius pareigūnus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Apr 20, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:44 PM

JAV prezidentas tai pareiškė netrukus po to, kai po savaitę trukusių paieškų ir gaudynių buvo gyvas sučiuptas antras šio išpuolio įtariamas sprogdintojas.

B. Obama savo vėlaus vakaro pareiškime, kuris buvo filmuojamas, pridūrė, jog išpuoliai nepavyko, nes amerikiečių neįbaugino teroras, ir negailėjo liaupsių policijai ir teisėsaugos pareigūnams.

„Šį vakarą lieka daug dar neatsakytų klausymų. Tarp jų ir tai, kodėl jaunuoliai, kurie išaugo ir studijavo čia kaip mūsų bendruomenių ir mūsų šalies dalis, griebėsi tokios prievartos?“, - klausė B. Obama.

„Kaip jie suplanavo ir įvykdė šias atakas? Ar jiems kas padėjo? Šeimos tų, kurie taip beprasmiškai buvo nužudyti, turi teisę į atsakymus“, - pridūrė jis.

B. Obama taip pat sakė, kad Amerika yra labai skolinga teisėsaugos pareigūnams, tarp jų Bostono ir Masačusetso policijai ir FTB, kurie susekė sprogdintojus, įvykdžiusius pirmadienio išpuolį.

„Šie vyrai ir moterys atsikelia kiekvieną dieną, užsivelka uniformą ir rizikuoja savo gyvybėmis tam, kad būtumėme saugūs, ir, kaip parodė ši savaitė, jie ne visada žino, ko laukti“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.