Antras įtariamas Bostono maratono sprogdintojas: „Žmonių gelbėjimas atneša man džiaugsmą“

Bostono teroristinių išpuolių įvykdymu įtariamas 19-metis čečėnas Džocharas A. Carnajevas, kuris dabar yra sunkios būklės, praėjus porai dienų po atakų atrodė ramus ir linksminosi su studijų draugais, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2013, 11:41 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:19 PM

Trečiadienio vakarą Masačusetso universiteto studentas buvo pastebėtas vakarėlyje.

„Jis buvo tiesiog atsipalaidavęs“, - apie D. A. Carnajevą pasakojo trečiadienį kartu su juo vakarėlyje dalyvavęs kitas universiteto studentas.

Taip pat žinoma, kad prieš išeidamas pasilinksminti su draugais jaunuolis buvo nuėjęs pasportuoti.

Iš pažiūros nerūpestingai atrodė ir D. A. Carnajevo pasisakymai mikrodienoraščių tinkle „Twitter“. Tikėtina, kad jais devyniolikametis bandė maskuoti pėdsakus.

Praėjus maždaug porai valandų po pirmadienio sprogimų, apie 17 val. vietos laiku, D. A. Carnajevas „Twitter“ parašė: „Miesto centre nėra meilės, būkite saugūs, žmonės“.

Kitą dieną D. A. Carnajevas „Twitter“ atrašė į žinutę, kurioje teigiama, jog tarp sprogdinimų aukų yra moteris, kuriai piršosi širdies draugas.

„Melaginga istorija“, - tuomet parašė čečėnas.

Tą pačią dieną jaunuolis „Twitter“ taip pat pareiškė: „Aš esu iš tų vyrukų, kurie nestresuoja“.

Devyniolikamečio draugai ir artimieji sako, kad iki pat praėjusios savaitės D. A. Carnajevas jiems atrodė geras jaunuolis: niekada nekėlė bėdų, buvo rūpestingas, mėgo linksmintis, dėkojo Amerikai už tai, kad šalis prieš daugiau nei dešimtmetį - 2001 metais - įsileido gyventi jų šeimą.

Ši gyveno Masačusetso miestelyje Kembridže, kuriame yra įsikūręs prestižinis Harvardo universitetas.

Nuo vaikystės JAV gyvenęs D. A. Carnajevas daugeliui atrodė kaip eilinis amerikietis paauglys. Jo tėvas Anzoras Carnajevas tikina, kad sūnus yra protingas ir kultūringas jaunuolis, norėjęs tapti galvos smegenų chirurgu.

D. A. Carnajevas ne tik Masačusetso universitete studijavo medicinos mokslus, bet ir buvo Harvardo gelbėtojas. Praėjusios gegužės pabaigoje rašydamas apie savo darbą jaunuolis teigė: „Netapau gelbėtoju, kad tik sėdėčiau atsipalaidavęs ir gaučiau užmokestį. Darau tai dėl žmonių, jų gelbėjimas atneša man džiaugsmą“.

Tačiau dabar paaiškėjo, kad jau vasarą čečėnas buvo atleistas iš darbo, nes staiga pradėjo nebesirodyti savo darbo pamainose.

Manoma, kad per pastaruosius metus jis ir tapo radikalus.

Kai kurie pažįstantieji D. A. Carnajevą sako, kad jaunuolis pasidavė savo vyresniojo brolio, 26-erių Tamerlano Carnajevo, kuris per šturmą pareigūnų buvo nukautas, įtakai.

Pusbrolis, vardu Zauras, sako ne kartą įspėjęs Džocharą, kad jo vyresniojo brolio Tamerlano tikslai nėra geri – čečėnas neslėpė radikalių pažiūrų.

Boksininko mėgėjo Tamerlano treneris taip pat buvo pastebėjęs, kad D. A. Carnajevas idealizuodavo savo vyresnįjį brolį.

Regis, tik dabar atkreiptas dėmesys, kad D. A. Carnajevas socialiniuose tinkluose pastaruoju metu rašė ne tik nerūpestingas žinutes, bet ir tokias, kurios turėtų kelti nerimą.

2012 metų balandžio 21 dieną jaunuolis rusiškai parašė: „Aš mirsiu jaunas“.

Tuo tarpu praėjusį mėnesį „Twitter“ jis paskelbė: „Niekada nenuvertink maištininko, turinčio tikslą“.

D. A. Carnajevas netikėjo ir versija, kad 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolius JAV surengė teroristai. „Nežinau, kodėl daugeliui jūsų sunku priimti tai, kad 9/11 buvo darbas, atliktas viduje“, - kartą rašė jaunuolis.

„Rugsėjo 10-oji, vaikeli, žinote, kas bus rytoj. Vakarėlis mano namuose!", - kitą kartą rašė D. A. Carnajevas.

Regis, kad 2001-ųjų rugsėjo 11-osios išpuolių neigimu jaunuolis užkrėtė ir savo motiną.

Ši apie tai yra kalbėjusi su kitais žmonėmis. „Mano sūnus žino apie tai. Galima paskaityti internete", - taip esą yra sakiusi moteris, kuri netikėjo oficialia teroristinių išpuolių tyrimo versija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.