Bostono sprogdintojų motina teigia, kad FTB klausinėjo apie sūnų

Paskutinis toks susitikimas įvyko prieš pusantrų metų.

Zubeidat Carnajeva sakė, kad FTB klausinėjo apie žuvusį jos sūnų T. Carnajevą.<br>AP
Zubeidat Carnajeva sakė, kad FTB klausinėjo apie žuvusį jos sūnų T. Carnajevą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2013, 10:09 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:14 PM

Zubeidat Carnajeva sakė televizijai „Channel 4 News“, kad JAV federaliniai agentai klausinėjo apie jos vyriausiąjį sūnų Tamerlan Carnajevą, kuris žuvo per susišaudymą su policija balandžio 19-ąją, būdamas 26 metų.

Tamerlano 19-mečiui broliui Džocharui, kuris šiuo metu yra gydomas vienoje Bostono ligoninėje dėl šautinių žaizdų, buvo pateikti kaltinimai dėl jo įtariamo vaidmens dvigubame sprogdinime Bostono maratono trasoje.

Jų motina sakė „Channel 4 News“: „Jie stebėjo jį (Tamerlaną. - Red.) - žinau tai, nes su jais (agentais. - Red.) kalbėjausi. Jie buvo atėję į mūsų namus - du ar tris kartus.“

Moteris, kur šiuo metu yra Rusijos pietinėje Dagestano respublikoje, pasakojo, kad vienas FTB agentas paskambino jai ir paklausė: „Kaip manot, ar jis galėjo užmegzti ryšius su kokia nors organizacija - žinot, radikalia organizacija?“

Zubeidat, kalbanti darkyta anglų kalba, tvirtino, kad jos sūnus niekaip nesusiję su balandžio 15-ąją Bostone įvykdytais sprogdinimais, per kuriuos žuvo trys žmonės, o dar apie 200 buvo sužeisti.

„Tai, kas nutiko, buvo siaubinga, - sakė ji. - Tačiau žinau, kad mano vaikai čia niekuo dėti. Žinau tai. Esu motina. Pažįstu savo vaikus.“

Kitame interviu, duotame Britanijos dienraščiui „The Daily Telegraph“, Zubeidat Carnajeva sakė, kad kartu su vyru planuoja palaidoti Tamerlaną Jungtinėse Valstijose.

„Planuojame išvykti į Ameriką šią savaitę, - ji sakė laikraščiui. - Norime rasti vietą Bostone arba kur nors netoliese, kur galėtume palaidoti Tamerlaną pagal musulmonų papročius.“

Motina teigė, kad Tamerlanas pastaraisiais metais tapo labai pamaldus ir ragino ją pradėti dėvėti hidžabą.

Jos sūnus Jungtinėse Valstijose įtarimų pirmąkart sukėlė 2008 metais, o nuo to laiko FTB agentai buvo su juo susitikę „mažiausiai penkis“ kartus, nurodė Zubeidat.

Paskutinis toks susitikimas įvyko prieš pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.