Nyderlanduose mokinys internete grasino surengti masines žudynes

Nyderlandų Leideno mieste vakar neveikė švietimo įstaigos. Jas uždaryti prireikė po to, kai vienas buvęs Britų mokyklos mokinys internete pagrasino susidoroti su bendramoksliais per masines žudynes, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis BBC ir AFP informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 8:47 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:24 PM

Vos gavus pranešimą apie grasinimus surengti žudynes, Leidene buvo sustiprintos policijos pajėgos, o daugiau kaip dvidešimt šiame universitetiniame mieste esančių mokyklų uždarytos.

Tiesa, popiet policija patvirtino, jog įtariamas grasintojas, internete pagrasinęs „nušauti savo olandų kalbos mokytoją ir kuo daugiau mokinių”, jau sulaikytas.

„Su šiais grasinimais susijęs asmuo buvo suimtas, o mes toliau tęsiame savo tyrimą”, – pranešė policijos atstovė.

Tarp Leideno ir Hagos, Vorschotene, esanti Britų mokykla paskelbė, kad šis mokinys buvo iš jos pašalintas 2011-ųjų spalį „po incidentų, kurie kilo dėl jo elgesio, todėl mokyklos nelankė daugiau nei metus”.

1931 metais įkurtoje brangioje privačioje mokykloje mokosi 80 skirtingų tautybių moksleiviai.

Leideno pareigūnai, kurie apie grasinimą sužinojo iš Šveicarijos policijos, vidurines mokyklas nusprendė uždaryti dar sekmadienio vakarą – dar gyvi tragedijos Niutauno Sandi Huko mokykloje atsiminimai.

„Nušausiu savo olandų mokytoją ir kuo daugiau mokinių”, – taip buvo pagrasinta anonimiškoje angliškai parašytoje žinutėje, kuri buvo paskelbta JAV interneto forume „4chan”.

„Minėta mokykla yra Leideno mieste Olandijoje, – rašoma grasinime. – Panaudosiu 9 milimetrų koltą „Defender” ir paliksiu raštelį, kuriame paaiškinsiu, kodėl taip pasielgiau.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?