Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Rusijos mieste Belgorode nušauta septintokė ir dar penki žmonės

Rusijos mieste Belgorode užpuolikas vidury dienos ėmė šaudyti į parduotuvės darbuotojus ir praeivius. Įvykio vietoje mirė penki žmonės. Tarp jų – ir 14-metė mergaitė. Sužeista 16-metė buvo nugabenta į ligoninę, tačiau per operaciją numirė. Piktadarys ir jo bendrininkas paspruko prabangiu užsienietišku automobiliu. Netrukus buvo pranešta, kad žudikas sučiuptas, tačiau vėliau ta informacija buvo paneigta. Apie tai praneša newsru.com.

Nelaimė sukrėtė Rusiją.<br>„Reuters“
Nelaimė sukrėtė Rusiją.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 23, 2013, 8:19 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:24 PM

700 km į pietus nuo Maskvos nutolusiame mieste tragedija įvyko 14 val. vietos laiku. Policijos teigimu, nežinomas asmuo pradėjo padrikai šaudyti parduotuvėje „Medžioklė“ („Охота“), o vėliau kruviną darbą pratęsė gatvėje.

Kitų šaltinių žiniomis, susišaudymas įvyko prie universalinės parduotuvės „Belgorod“, o žudikas spruko automobiliu BMW X5. Suskaičiuota, kad nušauti 6 žmonės. Du jų buvo parduotuvės „Medžioklė“ pardavėjai, vienas klientas ir trys - gatvės praeiviai. 

„Tarp žuvusių praeivių - 14-metė mergaitė, lankiusi septintą klasę vienoje vietos mokykloje", - pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

Per incidentą sužeista 16-metė mergina. Ji nugabenta į ligoninę. Merginos būklę medikai vertino kaip sunkią. Mergina mirė ant operacinio stalo.

Pirminiais duomenimis, žudikas į parduotuvę atėjo kaip lankytojas ir paėmė apžiūrėti vieną ginklą. Pastvėręs jį, pradėjo šaudyti parduotuvėje, tada išėjo į lauką ir ten dar šaudė. Vėliau pranešta, kad nusikaltėlis į parduotuvę atėjo ketindamas ją apiplėšti.

Įtariamojo tėvas Aleksandras Pomazunas teigė, jog sūnus iš namų pasiėmė medžioklinius šautuvus „Saiga“ ir „Iž“ bei pistoletą.   Tuo metu Rusijos naujienų portalo kommersant.ru žiniomis, įtariamojo tėvas gali būti jo sąjungininkas.

Policijos manymu, nusikaltėliai veikė dviese. Jie veikiausiai slepiasi rajone, kur veikia automobilių turgus. Būtent ten buvo aptiktas jų paliktas automobilis BMW X5. Teritorijoje dabar dirba teisėsaugos pareigūnai. 

Rusijos tyrimų komiteto duomenimis, šaudynes surengė anksčiau teistas vietos gyventojas, į laisvę išėjęs 2012 metais.  Policijos teigimu, tai 1981 metais gimęs Sergejus Pomazunas. Jis esą teistas keturis kartus, daugiausia - už vagystes. Pareigūnai mano, kad įtariamo žudiko bendrininkas taip pat anksčiau teistas.

Į nelaimės vietą atvykęs Belgorodo srities gubernatorius Jevgenijus Savčenko pažadėjo, kad žuvusiųjų šeimoms bus išmokėtos kompensacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.