Rusijoje sulaikytas Belgorode šaudęs įtariamasis

Žudikas Sergejus Pomazunas nuo pareigūnų slėpėsi pelkėje.

Miesto gyventojai gedi nužudytų žmonių.<br>AP
Miesto gyventojai gedi nužudytų žmonių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-04-24 15:24, atnaujinta 2018-03-07 19:23

„Įtariamasis buvo sulaikytas, kai bandė pasprukti iš apsuptos teritorijos krovininiu traukiniu“, - sakė ministerijos atstovas.

Žudikas Sergejus Pomazunas nuo pareigūnų slėpėsi pelkėje.

Pasak tyrėjų, nusikaltėlis didžiąją laiko dalį praleido pelkėje, kuri yra miško juostoje prie geležinkelio. Jis buvo sulaikytas antradienį vėlai vakare, kai ėjo geležinkelio stoties link. Keturi Kursko policininkai, atsiųsti į Belgorodo sritį padėti kolegoms, priėjo prie jo patikrinti dokumentų. S. Pomazunas puolė vieną iš pareigūnų ir peiliu padarė jam keturias žaizdas. Po to jis buvo nuginkluotas.

S. Pomazunui pateikti kaltinimai dviejų ir daugiau žmonių nužudymu, pareigūno užpuolimu, ginklų grobimu. Vienas ginklų grobimo epizodas buvo įvykdytas nusikaltėlio tėvo bute, o kitas - medžioklės reikmenų parduotuvėje. Slapstydamasis nusikaltėlis išmetė šaunamuosius ginklus ir pasiliko tik peilį.

Duoti parodymus S. Pomazunas atsisakė. Jis rėmėsi Rusijos konstitucijos 51-uoju straipsniu, leidžiančiu neliudyti prieš save. Numatoma atlikti jo psichologinę ir psichiatrinę ekspertizę. Iškart po sulaikymo S. Pomazunas pareiškė: „Aš nešaudžiau į vaikus. Aš šaudžiau į pragarą”.

Nusikaltėlio sulaikymo dalyviai bus apdovanoti. Sužeisto policininko gyvybei pavojus negresia.

Įtariamas užpuolikas, kurį policija įvardino kaip 32-ejų S. Pomazuną, pirmadienį atidengė ugnį medžioklinių prekių parduotuvėje, vėliau šaudė gatvėje Belgorode. Šaulys iš įvykio vietos paspruko automobiliu.

S. Pomazuną sulaikė keturi pareigūnai, patruliavę teritorijoje šalia Belgorodo geležinkelio stoties. Vienas pareigūnų arešto metu buvo sužeistas peiliu. Jis buvo nugabentas į ligoninę, kur jam atlikta operacija. Įtariamasis taip pat sužalotas.

Pareigūnai pasakojo žurnalistams antradienio vakarą, kad pamatė stoties link einantį vyrą, kurio apibūdinimas sutapo su įtariamojo. Patikrinimo metu jis elgėsi keistai.

„Jis teigė neturįs dokumentų ir pasakė netikrą pavardę, - pareigūnas sakė interviu, kurį transliavo „Rossija 24“. - Prie jo prisiartinus kitiems pareigūnams, jis pradėjo nervintis. Tada kilo dar didesnis įtarimas“.

S. Pomazunas švarko rankovėje laikė paslėpęs peilį. Jis dūrė vienam iš pareigūnų ir bandė pasprukti, tačiau buvo sulaikytas.

Regiono tyrimų komiteto departamento atstovė informavo, kad S. Pomazunas „jau pradėjo duoti parodymus“.

Antradienį Belgorode buvo paskelbtas dvi dienas truksiantis gedulas. Trečiadienį aukos bus laidojamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.