Amsterdame prisaikdintas naujasis karalius Willemas Alexanderis

Antradienio rytą Nyderlandų princas Willemas Alexanderis tapo karaliumi. 46 metų vyras šį titulą paveldėjo, kai jo 75 metų motina Beatrix iškilmingai raštu atsisakė sosto savo sūnaus naudai. 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku, šalia Amsterdamo karališkųjų rūmų esančioje bažnyčioje Nieuwe Kerk Willemas Alexanderis ir jo žmona Maxima dalyvavo prisaikdinimo ceremonijoje. Į iškilmingą renginį susirinko išsipustę svečiai, tarp kurių - ir kitų šalių karališkųjų šeimų atstovai.

Naujasis Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis per spalvingą ceremoniją prisiekė ištikimai tarnauti savo tautai.<br>„Reuters"
Naujasis Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis per spalvingą ceremoniją prisiekė ištikimai tarnauti savo tautai.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 30, 2013, 6:06 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:51 AM

Jiems stebint, Willemas Alexanderis prisiekė ištikimai tarnauti savo tautai.

Willemas Aleksanderis tapo pirmuoju karaliumi nuo 1890 metų, kada mirė Wilhelmas III, iki šiol paskutinysis Nyderlandų karalius.

Tūkstantinė oranžinės spalvos aksesuarais pasipuošusi minia užplūdo Amsterdamą, kad pareikštų pagarbą iš sosto pasitraukusiai karalienei.

 Beatrix apie pasitraukimą pranešė sausį. Karalienė teigė, kad jos sūnus pasiruošęs karaliavimui ir kad jau laikas sostą perduoti „naujajai kartai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?