Nobelio premijos laureato gyvenimą nutraukė eutanazija

Šį šeštadienį Belgijoje mirė Nobelio premijos laureatas biochemikas ir citologas Christianas de Duve. 95 metų vyras sunkiai sirgo, todėl jo prašymu medikai jam atliko eutanaziją, rašo newsru.com, remdamasi naujienų agentūra „RIA Novosti“. Dar balandžio mėnesį belgų laikraštis „Le Soir“ išspausdino interviu su mokslininku, kuriame jis kalbėjo ir apie mirtį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 2:02 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:43 AM

„Būtų per drąsu sakyti, kad mirtis manęs nebaugina. Bet aš nebijau to, kas nutiks vėliau, nes aš netikintis. Kai aš mirsiu, aš paprasčiausiai išnyksiu, ir nieko neliks“, - kalbėjo už medicinos atradimus 1974-aisiais apdovanotas Ch. de Duve.

Žymusis mokslininkas buvo šalies Karališkosios medicinos akademijos ir Belgijos mokslų akademijos narys. Paskutiniais savo gyvenimo dešimtmečiais Ch. de Duve pasižymėjo kaip mąstytojas, daugiausiai dėmesio skyręs pasaulio evoliucijai.

Jo požiūriu, žmonija juda akligatvio link, vedama atskirų individų ir jų grupių „genetinio egoizmo“. Žmonija esą nepajėgia racionaliai suvokti, kad reikia galvoti apie ilgalaikę perspektyvą, norint išsaugoti planetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.