Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Laukinė amerikiečių porelės aistra baigėsi kraujo klane (video)

Aistra, seksas, o vėliau - skyrybos, pavydas bei emocinis smurtas. Tokie jaunos amerikiečių poros santykiai baigėsi tragiškai. Jodi Arias savo meilužiui šovė į galvą, 27 kartus smogė peiliu ir perpjovė jo gerklę. Vakar įvyko priešpaskutinis trapios išvaizdos merginos teismo etapas – prisiekusieji pripažino, kad ji įvykdė pirmojo laipsnio žmogžudystę. Tai reiškia, kad nusikaltimas buvo planuotas iš anksto. Už tai 32 metų kalifornietei gali būti skirta mirties bausmė, rašo naujienų agentūros „Reuters“ ir „Associated Press“.

J. Arias ir T. Alexanderio aistra baigėsi tragiškai.<br>Youtube.com
J. Arias ir T. Alexanderio aistra baigėsi tragiškai.<br>Youtube.com
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-10 19:55, atnaujinta 2018-03-06 22:39

JAV gyventojų dėmesį prikaustęs ir tikru realybės šou virtęs teismo procesas prasidėjo šių metų sausį. Posėdžiai buvo transliuojami tiesiogiai, juose netrūko gašlių akimirkų ir sukrečiančių vaizdų. Visuomenę išvydo sudarkytą 30-mečio Trasviso Alexanderio lavoną, žmonės galėjo klausyti garso įrašą, kuriame aistros apimta porelė kalbėjosi apie seksą, ir kaip vienas kito geidžia. 

T. Alexanderis buvo nužudytas dar 2008 metais savo namuose Arizonoje. Mergina jį fotografavo besimaudantį duše. O jau kitame kadre T. Alexanderis buvo matomas gulintis kraujo klane. Pora tuo metu jau buvo išsiskyrusi, bet ir toliau susitikdavo pasimylėti.

Vaikinui, su kuriuo J. Arias pradėjo susitikinėti 2006-aisiais, ji šovė į pakaušį („Reuters“ teigimu, šauta buvo į veidą), apie 30 kartų smogė peiliu ir perpjovė jam gerklę. T. Alexanderio lavoną po 5 dienų aptiko jo draugai.

Per 18 dienų trukusį ir daug žiniasklaidos dėmesio sulaukusį liudijimą teisme, J. Arias aiškino, kad po dienos, praleistos užsiimant seksu, ji ir T. Alexanderis susikivirčijo. Neva ji fotografavo jį besimaudantį duše, o tada išmetė iš rankų jo fotoaparatą.

Dėl to T. Alexanderis supyko, nubloškė ją ant grindų ir prispaudė prie plytelių. Tačiau mergina išsilaisvino ir nubėgo prie jo spintos, iš kurios ištraukė šautuvą, kurį jis laikė ant lentynos. Mergina prisipažino, kad šovė. Esą ji norėjo apsiginti. Tačiau tvirtino, jog neprisimena, kaip vyrą badė peiliu.

Pareigūnai nustatė, kad netikėtai užpultas T. Alexanderis mėgino gintis, tačiau jo jėgos greitai išseko.

J. Arias prisipažino, jog nužudžiusi meilužį ji bandė išvalyti nusikaltimo vietą, paslėpė ginklą dykumoje ir kruopščiai apmąstė savo alibi, kad netaptų įtariamąja. Amerikietė teigė, kad anksčiau melavo, nes jai buvo baisu ir gėda prisipažinti. Tačiau tikino, kad dabar kalba tiesą.

Teismui mergina pasakojo, kad buvęs vaikinas vertė ją jaustis prostitute, yra jai spyręs ir dusinęs. Tačiau ji nė karto dėl to nesikreipė į policiją, medikus ir niekaip kitaip nefiksavo šių įvykių. J. Arias tvirtino, jog likus keliems mėnesiams iki savo mirties jaunasis verslininkas ją nuolat mušdavo. Be to, jis esą jautė aistrą berniukams. Šių savo teiginių mergina neturėjo kuo pagrįsti.

Per 18 dienų teismo liudininkės kėdėje, ji atskleidė, kad vaikystėje patyrė smurtą, kad apgaudinėdavo savo vaikinus, kad dirbdavo neperspektyvius darbus.

Teisme liudijęs psichologas Richardas Samuelsas teigė, kad J. Arias kentė nuo potrauminio streso sutrikimo ir amnezijos. Psichiatrė Alyce LaViolette patvirtino, kad prieš J. Arias buvo smurtaujama.

J. Arias gynyba viliasi, kad šios specialistų išvados padės įtikinti teisėjus, kad jų klientė nemelavo, sakydama, jog neprisimena visų nusikaltimų smulkmenų, ir kad T. Alexanderis ją mušdavo. Pastarąjį teiginį jiems sunku įrodyti, nes nėra jokių užuominų, kad T. Alexanderis kada nors būtų rodęs fizinę agresiją.

Persekiojo savo meilužį

Vis dėlto prokuroras Juanas Martinezas piešė kitokį J. Arias portretą. Esą jau ankstesni merginos santykiai su kitais vaikinais parodė, kad ji yra linkusi manipuliuoti ir pavyduliauti. Anot kaltintojų, tuomet 27 metų J. Arias iš anksto planavo nužudyti T. Alexanderį.

J. Martinezas tikino, kad mergina po nusikaltimo darė viską, kad tyrėjai jos nesusektų – paliko žinutę T. Alexanderio mobiliajame telefone, jo močiutei nusiuntė vilkdagių, o pati tikino nusikaltimo dieną nebuvusi T. Alexanderio bute.

Vėliau J. Arias pakeitė parodymus ir aiškino, kad vaikiną nužudė kaukėti įsibrovėliai. Praėjus dvejiems metams po J. Arias sulaikymo, ji dar kartą persigalvojo ir pareiškė, kad T. Alexanderį nužudė gindamasi.

Prokuroras J. Martinezas apkaltino psichologijos ekspertus, kurie liudijo J. Arias naudai, kad jie melavo. Jo įsitikinimu, jie savo išvadas pakoregavo iš gailesčio arba turėdami kitų paskatų.

Kaltintojas pakvietė savo parinktą ekspertę psichologę Janeen DeMarte. Ji prisiekusiesiems sakė, kad kaltinamajai nenustatė nei potrauminio streso sutrikimo, nei amnezijos, nei fakto, kad J. Arias buvo mušama.

Užtat J. DeMarte pastebėjo, kad J. Arias kenčia nuo ribinio asmenybės sutrikimo. Tai būklė, pasireiškianti nuotaikos nestabilumu ir prastu savęs vertinimu. Mergina taip pat parodžiusi nebrandumo ženklus ir nestabilų savo tapatybės suvokimą. Tai esą lemia baimės jausmą būti paliktam.

Tačiau yra dar vienas įrodymas, kurį J. Arias gynybai apeiti ypač sunku. Merginos seneliai pranešė, kad, likus savaitei iki T. Alexanderio nužudymo, iš jų namų Kalifornijos šiaurėje dingo 25 kalibro šautuvas. Būtent iš tokio kalibro šautuvo buvo šauta į vaikiną. Tačiau ginklo pareigūnai niekada nerado.

Abejonių kelia ir J. Arias liudijimas apie T. Alexanderio nužudymą. Mergina teigė, kad ji pirmiausia šovė į meilužį, bet jis vis tiek artinosi prie jos, todėl ji griebė peilį.

Tačiau liudyti pakviestas teismo medicinos ekspertas Kevinas Hornas teigė, jog mažai tikėtina, kad T. Alexanderis būtų galėjęs patirti tiek daug sužeidimų, kurie atsirado ginantis nuo smūgių peiliu, jeigu prieš tai būtų pašauta jo galva.

Sakydamas baigiamąją kalbą, prokuroras prisiekusiesiems tvirtino, kad likus kelioms savaitėms iki mirties, T. Alexanderis iš savo telefono išsiuntė trumpąją žinutę, kurioje buvo rašoma, jog jis labai bijo J. Arias, nes ji jį pradėjo persekioti.

Šiandien, penktadienį, J. Arias turėjo išgirsti nuosprendį, tačiau bausmės paskelbimas atidėtas iki gegužės 15 d. Prokurorai sieks, kad jai būtų skirta mirties bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.