Gatvės artistui - bėdos dėl panašumo į buvusį popiežių

Italai juokauja, kad pastaruoju metu Romoje buvo trys pontifikai: popiežius Pranciškus, jo pirmtakas popiežius emeritas Benediktas XVI ir Jonas Paulius II. Tiksliau, velionį pontifiką vaidinęs gatvės artistas, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Daily Telegraph” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2013, 8:38 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:11 PM

Iš Slovakijos į Italijos sostinę atvykęs vyras, kurio vardas ir pavardė neskelbiami, miesto turistus linksmino vaidindamas Joną Paulių II.

„Jonas Paulius buvo puikus popiežius. Daug žmonių prašo manęs su jais nusifotografuoti”, – yra sakęs gatvės menininkas, sėdėdamas ant kėdės, šypsodamasis ir skaitydamas Bibliją.

Ne vienas turistas negalėjo atsistebėti slovako panašumu į Karolį Wojtylą, kuris buvo lenkas. Tačiau gatvės artisto pasirodymai baigti.

Praėjusį penktadienį vyras buvo suimtas ir apkaltintas „vardo uzurpavimu”. Jam gresia nuo 154 iki 929 eurų bauda. Kokio dydžio ji bus, nuspręs teismas.

„Problema ta, kad jis labai panašus į K. Wojtylą. Jis sulaikytas dėl vardo uzurpavimo, o tai yra nusikaltimas, už kurį baudžiama. Jo vilkėta dvasininko sutana buvo konfiskuota”, – teigė italų policijos atstovė.

Anot jos, gatvės menininkas suimtas sulaukus anonimo skundo.

„Jei jis būtų apsirengęs kaip Tutanchamonas (Egipto faraonas, valdęs 1332–1322 m. pr. Kr.), nieko nebūtų atsitikę”, – sakė vienas neįvardytas policijos pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.