Šiaurės Korėjos vadovas paskyrė naują gynybos ministrą

KLDR ginkluotosioms pajėgoms vadovaus generolas pulkininkas Jang Jong-namas, pakeitęs generolą Kim Kyok-siką, kuris ėjo gynybos ministro pareigas tik apie aštuonis mėnesius.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 13, 2013, 10:42 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:05 PM

Tai pirmadienį pranešė „Yonhap”, remdamasi Šiaurės Korėjos naujienų agentūra KCNA.

Apie paskyrimą buvo paskelbta prieš prasidedant dainų ir šokių ansamblio koncertui, į kurį atvyko Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong-unas su žmona. „Yonhap” duomenimis, Jang Jong-namui apie 50 metų, anksčiau jis vadovavo kariuomenei Kanvondo provincijoje. Pasak kai kurių šaltinių, naujasis gynybos ministras galėjo būti paskirtas prieš keturias dienas. Kodėl atleistas iš pareigų jo pirmtakas, nepranešama.

Kaip pažymi Pietų Korėjos ekspertai, šį paskyrimą galima laikyti Kim Jong-uno mėginimu sumažinti pastaruoju metu kilusią įtampą tarp Pchenjano ir Seulo. Generolą Kim Kyok-siką stebėtojai apibūdina kaip griežtos linijos šalininką.

Kaip tik jis 2010 metais vadovavo KLDR armijos 4-ajam korpusui ir buvo atsakingas už karinę operaciją, per kurią buvo apšaudyta Pietų Korėjos teritorija ir nuskandintas jos karinis laivas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.