Mianmaro pakrantėse apvirto laivas su 150 žmonių

Netoli Mianmaro krantų

Žmonės bėgo nuo stichijos.<br>AP
Žmonės bėgo nuo stichijos.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 14, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:28 PM

Šis incidentas įvyko tuo metu, kai audra artimiausiomis dienomis gali smogti potvynių pažeidžiamai Rachinų valstijai.

Tas laivas dingo pirmadienio vakarą, kai išplaukė iš Pauktau miesto, sakė JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro atstovė, pridūrusi, kad dingusių žmonių skaičius nežinomas. Pasak jos, nelaimė įvyko, kai „jie keliavo į kitą stovyklą, artėjant ciklonui“.

Apie 140 tūkst. žmonių, praeitais metais priverstų palikti savo namus dėl smurto tarp etninių bendruomenių, gyvena palaikėse palapinėse arba improvizuotuose būstuose įvairiose Rachinų valstijos vietose. Būgštaujama, kad šie pabėgėliai gali nukentėti nuo ciklono „Mahasen“, stiprėjančio virš Bengalijos įlankos.

Numatoma, kad ši audra pasieks sausumą ties Mianmaro ir Bangladešo siena ketvirtadienio vakarą, sakoma atnaujintame Mianmaro meteorologijos ir hidrologijos departamento pranešime.

Vietos pareigūnai nurodė, kad Mianmaro armijoje paskelbta padidinta parengtis dėl ciklono, ruošiantis padėti perkelti tūkstančius pabėgėlių, gyvenančių žemose pajūrio teritorijose.

Ypač didelis pavojus kyla pabėgėliais savo šalyje tapusiems musulmonams rohinjams, kurių daugelis neturi pilietybės, priverstiems palikti savo namus per du kruvino religinio smurto proveržius nuo praeitų metų birželio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.