Bangladešui smogė ciklonas, žuvo 4 žmonės (papildyta)

angladešui smogė ciklonas "Mahasen". Keturi žmonės žuvo, kai jis pasiekė pietinį Patuakalio pakrantės regioną. Milijonas gyventojų prieglobstį rado laikinose pastogėse. Grėsmė kyla ir kaimyniniam Mianmarui, praneša agentūra AFP.

Bangladešo pakrantę ketvirtadienį pasiekė ciklonas, dėl kurio šimtai tūkstančių gyventojų buvo perkelti į evakuacijos centrus.<br>AP
Bangladešo pakrantę ketvirtadienį pasiekė ciklonas, dėl kurio šimtai tūkstančių gyventojų buvo perkelti į evakuacijos centrus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 16, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:35 PM

Meteorologų duomenimis, popietę ciklonas slinks pro tankiai gyvenamą pakrantės ruožą nuo antrojo pagal dydį Bangladešo miesto Čitagongo iki turistų lankomo Koks Bazaro regiono. Būgštavimai, kad audra gali pridaryti didelių nuostolių, mažėja, nes "Mahasen" susilpnėjo.

Mianmaro ir Bangladešo žinybos prieš tai paragino šimtus tūkstančių žmonių pasitraukti į saugias vietas. Pakrantės regione gyvena 30 mln. Bangladešo gyventojų iš 153 mln.

Tropiniai viesulai Bangladeše ir Mianmare nėra retas reiškinys. Ciklonas "Nargis" 2008-aisiais į pietus nuo Iravadžio deltos Mianmare nusinešė mažiausiai 138 000 žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.