Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Iš pavydo mylimąjį subadžiusiai amerikietei atvertas kelias į mirtį

32 metų Jodi Arias vakar neparodė jokių emocijų, kai Arizonos valstijos teismas pareiškė, jog merginai gali būti skirta mirties bausmė. Prisiekusieji nusprendė, kad kalifornietė, 2008-aisiais iš pavydo nužudžiusi savo buvusį vaikiną, tą padarė ypač žiauriai. Tai yra sunkinamoji aplinkybė, kuri lemia, ar asmeniui gali būti skirta mirties bausmė. 

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

May 16, 2013, 11:54 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:42 PM

30-metis Travisas Alexanderis buvo rastas negyvas Mesos mieste, savo namų dušo kabinoje, praėjus 5 dienoms po jo mirties. Vyrui buvo 27 kartus smogta peiliu, perpjauta gerklė ir šauta į veidą. Prieš tai pora mylėjosi ir vienas kitą fotografavo intymiomis pozomis. Prieš nužudydama buvusį vaikiną, J. Arias jį fotografavo duše.

Prokuroras Juanas Martinezas trečiadienį priminė, kaip J. Arias užpuolė T. Alexanderį besimaudantį duše ir dvi minutes jį badė peiliu. Kraujuojanti ir silpstanti auka bandė bėgti, bet žudikė jį pasivijo ir perrėžė jam gerklę. T. Alexanderis suvokė, kad mirs, bet neturėjo galimybių pasipriešinti užpuolikei.

„Kiekvieną kartą, kai ašmenys smigo į jo kūną, skaudėjo. Paskutinis dalykas, kurį jis matė prieš netekdamas sąmonės - tai peilis, smingantis į jo gerklę. Tik mirtis jį išlaisvino iš tos kančios, ir tai yra ypatingai žiauru“, - kalbėjo J. Martinezas. Klausydama šių žodžių, žudikė krūpčiojo nuo verksmo.

J. Arias tvirtina, kad neprisimena, kaip savo aistros objektą badė peiliu. Advokatai trečiadienį tvirtino, kad adrenalinas turėjo apsaugoti T. Alexanderį nuo skausmo ir sumažinti jo kančias. O jeigu į jį buvo pirmiau šauta, vadinasi, jis prarado sąmonę ir nieko nejautė.

Tiesa, aukos kūną tyręs teismo medicinos ekspertas anksčiau teismui tvirtino, jog mažai tikėtina, kad T. Alexanderiui pirmiau buvo šauta į galvą, o tik tada badyta peiliu. Tuo atveju ant mirusiojo kūno nebūtų likę tiek daug žaizdų, kurios atsirado ginantis nuo užpuolikės.

Prieš paskelbdami sprendimą dėl galimos bausmės, prisiekusieji išklausė prokuroro ir gynybos kalbas, o tada tris valandas tarėsi. Šiandien prisiekusieji dar kartą susirinks ir apsvarstys papildomus įrodymus. Tada jie nuspręs, ar J. Arias iš tiesų skirti mirties bausmę.

Tie patys prisiekusieji prieš savaitę atmetė J. Arias argumentus, kad ji T.Alexanderį nužudė gindamasi, ir pripažino ją kalta dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės. Tai reiškia, kad nusikaltimas buvo planuotas iš anksto.

Anksčiau amerikietė buvo pateikusi dar dvi nusikaltimo versijas: pagal pirmąją jos tuo metu ten nebuvo, pagal antrąją – į butą įsiveržė užpuolikai, o ji pabėgo.

Prieš savaitę J. Arias pareiškė, jog labiau norėtų mirties bausmės, negu įkalinimo iki gyvos galvos.

„Mano šeimoje daug ilgaamžių, ir aš nenoriu visą likusį savo gyvenimą praleisti vienoje vietoje. Tikiu, kad mirtis – tai alternatyvi laisvė, ir norėčiau ją gauti kuo greičiau“, - per interviu televizijai kalbėjo ji.

Dėl to mergina buvo perkelta į kalėjimo psichiatrijos skyrių ir yra stebima, kad nenusižudytų.

Šis sausį prasidėjęs teismo procesas JAV tapo tikra televizijos ir interneto sensacija. Teismo proceso metu buvo rodomos nuotraukos iš kraujyje skendinčios nusikaltimo vietos, leidžiamas sekso telefonu garso įrašas, aptariamos poros intymaus gyvenimo detalės. Internete teismo posėdžius buvo galima stebėti gyvai.

Manoma, kad ketvirtadienį žudikės gynėjai prašys neskirti mirties bausmės, argumentuodami, jog J. Arias bijojo T. Alexanderio, kuris prieš ją esą smurtavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.