Gruzinai gėjų paradą vaikė su dilgėlėmis, akmenimis ir bažnytinėmis giesmėmis

Pirmasis Gruzijos istorijoje merijos leistas gėjų paradas nesulaukė supratimo iš stačiatikių Tbilisio gyventojų. Kovai su gėjais ir lesbietėmis pasitelkti patys radikaliausi būdai – nuo kumščių iki dilgėlių. Pasipiktinusi minia nepagailėjo net policijos – nukentėjo apie dvi dešimtys pareigūnų, rašo newsru.com.

Gėjų ir lesbiečių paradą Gruzijos sostinėje pasitiko arši protestuotojų minia.<br>"Reuters"
Gėjų ir lesbiečių paradą Gruzijos sostinėje pasitiko arši protestuotojų minia.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:56 PM

Pradžioje seksualines mažumas palaikanti organizacija „Identitetas“ planavo surengti paradą priešais parlamento pastatą Rustavelio prospekte, bet prieš 13 val., kada turėjo prasidėti akcija, ten jau buvo susirinkę kelios dešimtys „doros sergėtojų“. Tarp jų buvo ir skandalingas dvasininkas Basilas Mkalavišvilis, kuris sėdėjo kalėjime už kovą su Jehovos liudytojais. Jis ir jo palyda buvo apsiginklavę dilgėlėmis. „Surengsime „dilgėlių revoliuciją“ prieš homoseksualus“, - aiškino dvasininkas.

Parado pasitikti atėjo ir bažnytinis choras, ketinęs dalyvius „gąsdinti“ bažnytinėmis giesmėmis. Jeigu akcija bus surengta prie parlamento, buvo grasinama net kraujo praliejimu.

Gėjams ir lesbietėms teko neplanuotai pakeisti parado vietą ir susirinkti Puškino skvere prie Laisvės aikštės. Tačiau homofobų persekiojimų išvengti nepavyko ir ten.

Minia puolė akciją ginančius policininkus ir prasiveržę pro juos užpuolė parado dalyvius. Situacijos kurį laiką nepavyko suvaldyti net specialiųjų pajėgų pareigūnams. Per stebuklą parado dalyviams pavyko nusigauti į policijos paruoštus autobusus.

Protestuotojai apmėtė autobusą akmenimis, išmušė stiklus. Nukentėjo mažiausiai 17 žmonių. Traumas patyrė keli policininkai, žurnalistas ir net niekuo dėtas praeivis. Į incidento vietą nuvyko apie 10 greitosios pagalbos brigadų.

Kliuvo net ir JAV ambasadorei Gruzijoje Bridget Brink. Ši per gėjų paradą buvo Laisvės aikštėje ir buvo palaikyta jų šalininke. Jos automobilį bandė vytis akcijos dalyviai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.