Amerikiečiai pamišo dėl loterijos milijonų

„Ir šį loterijos bilietą paimsiu.” Tokią frazę praėjusią savaitę JAV prekybos centruose tarė milijonai amerikiečių. Kažkuriam jų pasisekė – savaitgalį ištrauktas laimingas bilietas vertas 590,5 mln. dolerių, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis AP ir „Christian Science Monitor” informacija.

Tūkstančiai amerikiečių ryžosi po kelias valandas stovėti ilgose eilėse tikėdamiesi laimėti daugiau nei pusę milijardo dolerių „Powerball” loterijoje.
Tūkstančiai amerikiečių ryžosi po kelias valandas stovėti ilgose eilėse tikėdamiesi laimėti daugiau nei pusę milijardo dolerių „Powerball” loterijoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:08 PM

JAV rengiama loterija „Powerball” šiomis savaitėmis buvo ypač populiari. Žmonės šlavė po 2 dolerius kainuojančius bilietus – kas po vieną, kas dešimtimis. Mat pagrindinis prizas – 590,5 mln. dolerių – viliojo net loterijose paprastai nežaidžiančius žmones. O gal pasiseks? Kas, kad tikimybė laimėti buvo viena iš 175 milijonų.

Prizas kaupėsi du mėnesius ir pralenkė ankstesnį pernai lapkritį buvusį „Powerball” didžiausią laimėjimą – 587,5 mln. dolerių Aukso puodą.

Galiausiai milijonai žiūrovų šeštadienio vakarą sugulė prie televizorių ekranų – iškrito tokie laimingi skaičiai: 10, 13, 14, 22, 52, ir „Powerball” skaičius buvo 11.

Vienas žmogus Floridos valstijoje esančioje parduotuvėje pasirinko būtent tokį derinį ir laimėjo didįjį prizą. Vakar laimingojo tapatybė dar nebuvo skelbiama.

Nors tai nėra didžiausias Aukso puodas JAV loterijų istorijoje – 656 mln. dolerių, kuris buvo išloštas loterijos „MegaMillions” žaidėjų 2012-ųjų kovą, ekspertai pastebi kitką.

Pastarasis lošimas JAV priminė pamišimą: buvo apgultos parduotuvės, degalinės, kioskai – visi taškai, kur buvo galima įsigyti „Powerball” loterijos bilietų. Ilgiausios eilės nusidriekė prie tų parduotuvių, kuriose per ankstesnius lošimus buvo pirkti laimingieji bilietai.

Kai kurių prekybos centrų darbuotojams teko skirstyti – tie, kurie laukia bilieto, turėjo stotis į vieną, gerokai ilgesnę, eilę, o likusieji – į kitą. Kasose nelikus bilietų liejosi ašaros, kilo ne vienas konfliktas.

Žaidimų industriją tiriantis Masačusetso universiteto profesorius Clyde’as Barrow teigia, kad tokią pirkimo maniją lėmė milžiniškas prizas ir nedidelės investicijos. Tačiau jis perspėjo, kad pastaraisiais metais vis daugiau žmonių ieško lengvo būdo pralobti ir įninka į lošimus, kuriems, patys to nepastebėdami, išleidžia nemažai pinigų.

Antai 57 metų Edas McCuenas prisipažįsta, kad jo pomėgis kas savaitę reguliariai pirkti loterijos bilietus jam kainavo nemažai, nors sėkmės dar nelėmė.

„Turi vieną šansą iš kone begalybės. Bet juk negali laimėti, jei nepirksi bilieto, tiesa? Tad perku. Bet ar pirkčiau vieną, ar 20 bilietų, mano galimybės vis tiek yra itin menkos”, – prisipažino vyras.

Be to, JAV daugėja lažybose, ypač vykstančiose internete, prasiskolinusių žmonių.

Tuo metu loterijų pajamos vien JAV pernai siekė 68 mlrd. dolerių. Pusę šios sumos sudaro pigūs bilietai, dėl kurių amerikiečiai linkę stovėti ir eilėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.