Stokholme kilo riaušės, jaunuoliai padegė mažiausiai 100 automobilių

Švedijos sostinės Stokholmo šiauriniame priemiestyje sekmadienį vakare kilo riaušės, pranešė „The Local“.

Neramumai kilo protestuojant prieš policijos pareigūnus, kurie praėjusį pirmadienį nušovė peiliu ginkluotą 69-erių vyrą.<br>AP
Neramumai kilo protestuojant prieš policijos pareigūnus, kurie praėjusį pirmadienį nušovė peiliu ginkluotą 69-erių vyrą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 20, 2013, 3:58 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:23 PM

Riaušės prasidėjo, kai jaunuoliai ėmė padeginėti automobilius. Į įvykio vietą buvo iškviesti pareigūnai, kuriuos riaušininkai apmėtė akmenimis. Liudininkai teigia, kad jaunuoliai padegė mažiausiai 100 automobilių. Taip pat buvo padegtas vienas garažas ir dėl to reikėjo evakuoti apie 50 daugiabučio gyventojų. Riaušininkai, be to, nusiaubė vieną prekybos centrą. Trys policijos pareigūnai buvo sužeisti. Manoma, kad riaušėse dalyvavo apie 50-60 jaunuolių.

Teigiama, kad neramumai kilo protestuojant prieš policijos pareigūnus, kurie praėjusį pirmadienį nušovė peiliu ginkluotą 69-erių vyrą. Policija iš pradžių pranešė, kad vyras nuo sužeidimų mirė ligoninėje, bet vėliau paaiškėjo, kad jis žuvo įvykio vietoje. Priemiesčio gyventojai mano, kad pareigūnai be reikalo nužudė vyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.