Oklahomos viesulo aukoms - ir B. Obamos, ir popiežiaus dėmesys

„Drauge su manimi pasimelskite už juos“, - sakė jis.

B. Obama Oklahomą paskelbė didelės nelaimės zona ir nurodė teikti valstijos bei vietos gelbėjimo operacijoms federalinę pagalbą.<br>AP
B. Obama Oklahomą paskelbė didelės nelaimės zona ir nurodė teikti valstijos bei vietos gelbėjimo operacijoms federalinę pagalbą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 21, 2013, 5:39 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:07 AM

„Esu artimas šeimoms visų, kurie žuvo per Oklahomos viesulą, ypač tiems, kurie neteko mažų vaikų“, - „Twitter“ parašė popiežius.

„Drauge su manimi pasimelskite už juos“, - sakė jis.

Pirmadienį siautėjęs viesulas paliko trijų kilometrų pločio griuvėsių ruožą.

Tarsis dėl stichinės nelaimės

Prezidentas Barackas Obama pareiškė davęs nurodymą savo reagavimo į nelaimes grupei suteikti nukentėjusiems nuo tornado Oklahomos valstijoje viską, ko jiems reikia, „tučtuojau“. B. Obama pavadino Oklahomos priemiesčių niokojimą „vienu labiausiai griaunančių tornadų istorijoje“, nors, kaip pažymėjo jis, tikras žalos mastas dar nežinomas. JAV prezidentas antradienį padarė šį pareiškimą po pasitarimo su savo reagavimo į nelaimes grupe ir Federalinės nepaprastųjų situacijų valdymo agentūros direktoriui Craigui Fugate'ui vykstant į Oklahomą. B. Obama anksčiau antradienį paskelbė Oklahomą didelės nelaimės zona bei nurodė teikti federalinę pagalbą valstijos ir vietinėms atstatymo pastangoms. Prezidentas pažymėjo, kad iki atstatymo bus ilgas kelias. Tačiau nukentėjusieji tuo keliu eis ne vieniši, ir jie turės visų tam reikalingų išteklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.