Londone nužudytas žmogus, pareigūnai kalba apie teroro aktą

Pasak vieno britų

Liudininkai nufilmavo vieną iš užpuolikų - kruviną vyrą, kuris koneveikė britų valdžią: "Atsiprašau moterų, kurios matė šį dalyką, tačiau mūsų kraštuose moterys mato tą patį".<br>„Reuters“
Liudininkai nufilmavo vieną iš užpuolikų - kruviną vyrą, kuris koneveikė britų valdžią: "Atsiprašau moterų, kurios matė šį dalyką, tačiau mūsų kraštuose moterys mato tą patį".<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", AP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 22, 2013, 9:54 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:52 AM

Policija pranešė, kad trečiadienį du vyrai užpuolė kitą vyrą. Vienas vyras negyvas, kiti du sužeisti.

Trečiadienį apie 14 val. 20 min. vietos laiku (16 val. 20 min. Lietuvos laiku) Londono pietryčiuose du peiliais ginkluoti vyrai užpuolė ir nužudė maždaug 20 metų amžiaus jaunuolį. Teigiama, kad užpuolikams taip pat buvo kiek per 20 metų. Gavę pranešimą į įvykio vietą atvyko pareigūnai ir šūviais sužeidė įtariamuosius.

Vienas Britanijos vyriausybės pareigūnas, prašęs neminėti jo pavardės, nes jis nesąs įgaliotas kalbėti apie šį tyrimą, sakė, jo paaiškėjo kai kurios detalės, kurios rodo „teroro motyvuotą ataką“.

Nors šio incidento detalės gana miglotos, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas pavadino šį nužudymą „tikrai sukrečiančiu“ ir sakė paprašęs Vidaus reikalų ministerijos sekretorės Theresa May skubiai sušaukti vyriausybės saugumo komiteto „Cobra“ posėdį.

Liudininkų duomenimis, užpuolikai mėgino nukirsti aukai galvą ir garsiai arabų kalba šaukė "Alachas yra didis". Pirminiais duomenimis, auka tapo britų karys. Užpuolikai ragino nusikaltimo liudininkus filmuoti jų veiksmus, kad apie išpuolį sužinotų visas pasaulis, o Britanija būtų įbauginta.

Liudininkai nufilmavo vieną iš užpuolikų – kruviną vyrą, kuris koneveikė britų valdžią: „Atsiprašau moterų, kurios matė šį dalyką, tačiau mūsų kraštuose moterys mato tą patį“.

Vyras tikino, kad Didžiosios Britanijos gyventojai niekada nebus saugūs: „Pašalinkite savo vyriausybę. Ji jumis nesirūpina“.

Ekspertai svarsto, kad islamistas turėjo galvoje britų politiką Afganistane ir paramą Kabului kovoti su talibų sukilėliais.

Vyriausybė „Cobra“ posėdžius rengia tik tokiems incidentams, kurie susiję su nacionaliniu saugumu, nagrinėti.

Britų žiniasklaida praneša, kad incidentas įvyko Vulvičo rajone Londono pietryčiuose.

„Pranešama, kad buvo panaudoti įvairūs ginklai, tarp jų ir šaunamasis“, - nurodoma policijos pranešime.

Saugumas sugriežtintas minėtame rajone tuoj po incidento. Virš tos vietos skraido sraigtasparniai, gretimus kelius užblokavo policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.