Tbilisio meras yra pasirengęs atsidurti už grotų

Tbilisio meras Gigis

Tbilisio meras ketvirtadienio naktį grįžo iš užsienio į Gruziją.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Tbilisio meras ketvirtadienio naktį grįžo iš užsienio į Gruziją.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

May 23, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:32 AM

„Niekas nesirengia bėgti iš Gruzijos ir visi grįš. Jei kelias į laisvę eina per kalėjimą, tai mes nueisime tą kelią. Šiandien areštavo (ekspremjerą. - Red.) Vano Merabišvilį, rytoj gali areštuoti mane arba kažką kitą, bet tie areštai nieko nepakeis. Vyriausybė mėgina garsiais areštais nuslėpti savo nesugebėjimą spręsti realias problemas“, - žurnalistams sakė G. Ugulava.

Su Tbilisio meru tuo pačiu lėktuvu į Gruziją grįžo ir V. Merabišvilio žmona Tako Salakaja, apie kurią išvakarėse pasklido informacija, kad ji pabėgo iš Gruzijos, baimindamasi, jog gali būti areštuota ryšium su 2006 metais įvykdytu Tbilisio banko tarnautojo Sandro Girgvlianio nužudymu.

Pastarosiomis dienomis Gruzijos prokuratūros atstovai ne kartą pakartojo, jog ši byla yra peržiūrėta, o banko tarnautojo nužudymo užsakovai ir vykdytojai bus nubausti.

2006 metais V. Merabišvilio, kuris tuomet vadovavo VRM, žmona kartu su keliais aukštais šios ministerijos pareigūnais leido laiką viename Tbilisio restoranų.

Kaip teigiama, jų kompanija nusprendė išvyti iš restorano šalimais sėdėjusius jaunuolius, tarp jų ir S. Girgvlianį.

Apsaugininkai įvykdė savo vadovų įsakymą - jie ištempė iš restorano jaunuolius, o S. Girgvlianį išvežė už miesto ir sumušė iki mirties vienoje negyvenamoje vietoje.

Buvusi valdžia apsaugininkus už žmogžudystę pasodino už grotų, bet po trejų metų jie išėjo į laisvę.

Gruzijos ekspremjeras sėdės viename kalėjime su buvusiu gynybos ministru Buvęs Gruzijos premjeras ir partijos „Vieningasis nacionalinis judėjimas“ generalinis sekretorius Vano Merabišvilis po teisminio proceso Kutaisyje buvo pristatytas į Tbilisio 9-ąjį kalėjimą, ketvirtadienį pranešė šalies bausmių vykdymo žinyba. Išvakarėse Kutaisio miesto teismas patenkino prokuratūros prašymą leisti dviem mėnesiams suimti V. Merabišvilį, kuris yra kaltinamas korupcija, vyriausybinių lėšų iššvaistymu ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu. V. Merabišvilio advokatai nurodė žurnalistams, kad artimiausiu metu apskųs Kutaisio teismo sprendimą. Gruzijos sostinės 9-ajame kalėjime jau kelis mėnesius nuosprendžio paskelbimo laukia buvęs šalies gynybos ir vidaus reikalų ministras Bačo Achalaja. Jis taip pat kaltinimas tarnybinių įgaliojimų viršijimu.

Opozicija sako, kad Gruzijoje perėjo į naują etapą Gruzijos politinis gyvenimas po ekspremjero ir buvusios valdančiosios partijos „Vieningojo nacionalinio judėjimo“ generalinio sekretoriaus Vano Merabišvilio sulaikymo perėjo į naują etapą, pareiškė parlamentinės opozicijos lyderis ir buvęs parlamento vadovas Davidas Bakradzė. „Tie, kurie mano, jog Merabišvilio suėmimas yra pozityvus reiškinys, po kelių mėnesių įsitikins, kad ši diena tapo negrįžtamų procesų Gruzijoje pradžia“, - žurnalistams sakė D. Bakradzė, komentuodamas Kutaisio miesto teismo sprendimą leisti dviem mėnesiams sulaikyti ekspremjerą, kuris yra kaltinamas korupcija, vyriausybinių lėšų iššvaistymu ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu. Tuo tarpu Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis išsakė nuomonę, jog naujoji valdžia, ryžusi sulaikyti ekspremjerą ir gubernatorių Zurabą Čiaberašvilį, užsimojo teisti naujausiąją šalies istoriją. „Šiandien mes teisiame naujausiąją Gruzijos istoriją. Merabišvilis ir Čiaberašvilis yra vieni iš šios istorijos kūrėjų. Merabišvilio vardas mūsuose asocijuojasi su tvarka ir stabilumu. Šiandien, kai Merabišvilio sukurta policija veda jį su antrankiais - tai ironiška. Mes teisiame šiandien savo demokratiją“, - trečiadienį specialiame kreipimesi per televiziją kalbėjo M. Saakašvilis. Savo ruožu opozicijos deputatas, buvęs vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Davidas Sakvarelidzė pareiškė, kad Kutaisio miesto teismui buvo daromas spaudimas dėl sprendimo priėmimo V. Merabišvilio atžvilgiu. „Nuo ryto prie teismo pastato buvo mobilizuoti vadinamieji politiniai kaliniai, o iš tiesų – kriminaliniai nusikaltėliai, kurie nesiliovė skandavę, taip darydami spaudimą teisėjams“, - žurnalistams sakė D. Sakvarelidzė. Jis pridūrė, kad, opozicijos žiniomis, pastarosios savaitės metu Kutaisio miesto teismui stiprų spaudimą darė šalies Antikorupcinis departamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?