Turkijoje nužudytas Čečėnijos garbės konsulas

Turkijos sostinėje Ankaroje nužudytas Čečėnijos garbės konsulas Medetas Unliu. Žmogžudystė įvykdyta konsulo biure, manoma, kad žudikai veikė dviese, praneša portalas newsru.com, remdamasis Turkijos laikraščiu „Hurriyet“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 23, 2013, 2:56 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:12 AM

„Hurriyet“ duomenimis, vienas iš žudikų liko prie automobilio, kuris buvo pastatytas šalia biuro pastato, o kitas užėjo į pastatą. Tuo metu M. Unliu biure kalbėjo maldą, ir tada žudikas pasibeldė į duris. Sprendžiant iš visko, kai jis atidarė duris, žudikas į jį iššovė. Kulka pataikė į galvą. Preliminariais duomenimis, ginklas buvo su duslintuvu. Nužudę garbės konsulą nusikaltėliai dingo.

Kai M. Unliu negrįžo namo, giminaičius apėmė nerimas. Jie patys nuvažiavo pas jį į darbą ir ten aptiko kūną. M. Unliu giminaičiai žurnalistams sakė esą įsitikinę, kad už žmogžudystės stovi pats Ramzanas Kadyrovas.

Turkijos „Kaukazo komiteto“ įkūrėjas M. N. Četinbašas pareiškė, kad konsulo nužudymas – demonstratyvi akcija, skirta specialiai Rusijos ir Čečėnijos karo pabaigos metinėms, kurios minimos gegužės 21 d.

M. Unliu tapo žinomas 2005 m., kai buvo paskirtas nepripažintos Ičkerijos Respublikos garbės konsulu Turkijoje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.