Britų saugumo tarnyba kareivį nužudžiusiam vyrui siūlė darbą

Didžiosios Britanijos saugumo tarnyba MI5 kareivio nužudymu Londone įtariamam 28-erių Londono gyventojui Michaelui Adebolajas siūlė darbą, praneša BBC.

M. Adebolajas jau aštuonerius metus buvo žinomi saugumo tarnyboms.<br>YouTube
M. Adebolajas jau aštuonerius metus buvo žinomi saugumo tarnyboms.<br>YouTube
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 25, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:11 AM

Įtariamojo draugas Abu Nusaybah BBC televizijai sakė, kad M. Adebolajas atsisakė pasiūlymo dirbti saugumo tarnybai. Tarnyba nepatvirtino informacijos apie šį darbo pasiūlymą.

Karališkojo šaulių pulko 2-ojo bataliono būgnininkas Lee Rigby trečiadienį buvo nužudytas. Pareigūnai sulaikė M. Adebolają ir 22-ejų Michael Adebowale'ą iš Grinvičo.

Po interviu BBC buvo sulaikytas ir įtariamojo draugas A. Nusaybah. Pastarasis buvo sulaikytas dėl ryšių su teroristiniais nusikaltimais. Jo sulaikymas nėra tiesiogiai susijęs su kareivio nužudymu.

A. Nusaybah BBC pasakojo, kad jo draugas M. Adebolajas „pasikeitė“ pernai po kelionės į Keniją, kurios metu jį sulaikė saugumo pajėgos. M. Adebolajas neva pasakojo, kad per tardymą Kenijoje patyrė fizinę ir seksualinę prievartą.

Po to M. Adebolajas tapo uždaresnis ir tylus. Anot A. Nusaybah, M. Adebolajui grįžus iš Kenijos MI5 agentai atėjo pas jį į namus. M. Adebolajas draugui sakė, kad saugumo agentai „nepalieka jo ramybėje“. Jis užsiminė, kad iš pradžių MI5 agentai klausinėjo, ar jis pažįsta tam tikrus asmenis. Kai jis atsakė tų žmonių nepažįstas, jam buvo pasiūlyta dirbti saugumo tarnybai. M.Adebolajas atsisakė.

Prieš kelias dienas su kareivio nužudymu susijęs asmuo reporteriams sakė, kad M. Adebolajas ir kitas įtariamasis M. Adebovalas jau aštuonerius metus buvo žinomi saugumo tarnyboms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.