Paryžiuje - užpuoliko dūris į kaklą kariui (atnaujinta)

Prancūzijos policija ieško žmogaus, kuris šeštadienio vakarą Paryžiaus verslo rajone „La Defense“ užpuolė karį ir smeigė peiliu į sprandą, skelbia BBC.

Prancūzijos policja aptvėrė nelaimės vietą.<br>AP
Prancūzijos policja aptvėrė nelaimės vietą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2013, 8:42 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 6:28 AM

Užpuolikas peiliu dūręs į 23 metų Cedrico Cordierio kaklą nieko nesakęs nuėjo į minią. Įvykį stebėjo dar du nukentėjusio kario kolegos, tačiau jie nespėjo sureaguoti. Paprastai pareigūnai yra ginkluoti automatiniais šautuvais.

Karys su dviem kolegomis patruliavo požeminėje erdvėje, kur įsikūrusios parduotuvės ir iš kur galima patekti į kelias metropoliteno linijas.

Anot duomenų, kareivis buvo užpultas, kai, dalyvaudamas kovos su teroru programoje "Vigipirate", patruliavo parduotuvių kvartale. Jo gyvybei pavojus negresia. Nusikaltėlis paspruko. Vyresnysis policijos pareigūnas teigė, kad nukentėjusysis neteko daug kraujo.

Pasak pareigūnų, ieškomas apie 30 metų vyriškis. Manoma, kad jis yra kilęs iš Šiaurės Afrikos. Po striuke jis dėvėjo arabiškus rūbus.

Prancūzijos gynybos ministras Jeanas Yvesas Le Drianas žurnalistams teigė, kad žmogus buvo užpultas dėl savo profesijos.

"Tikslas buvo nužudyti karį, nes jis yra karys",- CNN teigė Prancūzijos gynybos ministras. Pasak jo, užpuolikas norėjo "nužudyti kareivį, kuris yra atsakingas už Prancūzijos saugumą".

Tačiau šalies prezidentas Francois Hollande'as nenorėjo šio įvykio susieti su trečiadienio įvykiais Didžiojoje Britanijoje.

F. Hollande‘as jį kelionėje į Etiopiją lydintiems žurnalistams sakė: „Mes vis dar nežinome tikslių išpuolio aplinkybių ir užpuoliko tapatybės, bet tiriame visas galimybes“.

„Nemanau, kad šiuo etapu galima susieti tai su išpuoliu Londone“, - nurodė jis.

Trečiadienį vidury baltos dienos judrioje Londono gatvėje du islamistai užpuolė britų karį, subadė jį peiliais ir nupjovė galvą. Prancūzijos žiniasklaida suskubo susieti šiuos įvykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.