Skundų dėl kunigų pedofilijos mažėja

Australijos katalikų bažnyčios vadovas pirmadienį per specialią parlamentinę apklausą sakė, kad anksčiau Bažnyčia slėpė kunigų nusižengimus, todėl tikrasis jų mastas nebuvo žinomas, bet pridūrė, kad, kai Bažnyčia ėmėsi griežtesnių veiksmų prieš kunigus, skundų skaičius sumažėjo, informuoja „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 27, 2013, 1:46 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:32 AM

Kardinolas George'as Pellas, kuris yra popiežiaus Pranciškaus patarėjas reformų klausimais, per apklausą sakė, kad Bažnyčia per vėlai susirūpino kunigų prievartos aukomis, ir dar kartą dėl to atsiprašė.

Specialus posėdis truko net keturias valandas. Australijos vyriausiasis kardinolas buvo apklausiamas dėl savo vaidmens tiriant pranešimus apie kunigų pedofiliją nuo 1996 iki 2001 metų, kai jis buvo Melburno arkivyskupas.

Jis pripažino, kad baimindamiesi skandalų kai kurie Bažnyčios vadovai slėpdavo kunigų pedofilijos atvejus, todėl kiti dvasininkijos nariai nežinojo tikrojo nusikaltimų masto. G. Pellas sakė, kad daugiausia skundų buvo gaunama aštuntajame ir devintajame dešimtmečiuose, bet Bažnyčiai pakeitus požiūrį skundų žymiai sumažėjo. Kardinolas mano, kad blogiausias etapas jau praeityje.

Per daugiau nei du dešimtmečius Australijoje, Europoje ir JAV kilo ne vienas kunigų pedofilijos skandalas. Dėl to Airija 2011 metais net buvo uždariusi savo ambasadą Vatikane.

Australijos ministrė pirmininkė Julia Gillard sudarė specialią komisiją, kuri pradėjo nacionalinį kunigų nusikaltimų tyrimą. Komisija apklaus daugiau nei 5 tūkst. žmonių, todėl tyrimas gali trukti kelerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.