Musulmonai protestuotojus pasitiko arbata ir sausainiais

Viena mečetė Šiaurės Anglijoje dabar liaupsinama už tai, kad kraštutinių dešiniųjų protestuotojams iš radikalios Anglijos gynybos lygos (AGL) pasiūlė pasivaišinti arbata ir sausainiais. Kaip skelbia BBC, sužavėtas Jorko arkivyskupas Johnas Sentamu pareiškė, kad musulmonai pasielgė „fantastiškai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-29 10:52, atnaujinta 2018-03-06 03:45

Prie nedidelės, vieno aukšto mečetės Jorko priemiestyje sekmadienį pasirodė šeši AGL aktyvistai, bet jų ryžtas išgaravo, kai maldininkai pakvietė juos į mečetės teritoriją pažaisti kartu futbolą, o po to išgerti arbatos ir paragauti angliškų sausainių.

„Arbata, sausainiai ir futbolas – tokia Jorkšyre turėtų būti formulė, pagal kurią būtų galima sumažinti agresyvumą ir ekstremizmą“, - džiaugėsi arkivyskupas J. Sentamu.

Į mečetę pasmerkti AGL veiksmų atėjęs anglikonų pastorius Timas Jonesas pridūrė: „Visada žinojau, kad mano parapijos musulmonai – protingi ir nuoširdūs žmonės. O sekmadienio epizodas parodė, kad jie ir labai drąsūs. Pasaulis gali pasimokyti iš to, kas nutiko prie šios aplūžusios mečetės.

Nemanau, kad kada nors pamiršiu, kaip Jorko mečetė į pyktį ir neapykantą sureagavo taikingumu ir šiluma. Niekuomet nepamiršiu ir vaizdo, kaip musulmonas visiškai nuoširdžiai pasiūlo protestuotojui arbatos ir sausainių“.

Dėl demonstracijos susirūpinta, kai AGL skyrius Skarboro mieste Jorkšyro grafystėje tinkle „Facebook“ paskelbė kvietimą savo rėmėjams susirinkti prie minėtos mečetės.

„Iš tiesų buvo keli žmonės, kurie atėjo protestuoti, bet keli mūsų mečetės maldininkai ėmė su jais kalbėtis, o tuomet ėmėme vaišintis arbata ir sausainiais. Visa tai buvo labai, labai gražu“. – pasakojo imamas Abidas Salikas.

Jungtinėje Karalystėje pastaruoju metu isteriškai skambinama varpais dėl musulmonų, tarsi visi jie būtų ekstremistai. Praėjusią savaitę radikalai peiliais ir mėsos kapokle tiesiog gatvėje užkapojo britų karį Lee Rigby.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.