Policija dėl prancūzų kario subadymo sučiupo radikalų musulmoną

Prancūzų kario subadymą

Karys buvo užpultas šeštadienio vakarą Prancūzijos verslo rajone.<br>AP
Karys buvo užpultas šeštadienio vakarą Prancūzijos verslo rajone.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 29, 2013, 10:39 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:45 AM

„Įtariamas kario užpuolimo šeštadienio vakarą (verslo rajone) „La Defense“ kaltininkas šį rytą buvo areštuotas“, - sakoma vidaus reikalų ministro Manuelio Vallso pareiškime.

Pareiškime nurodyta, kad įtariamasis buvo suimtas Ivline, esančiame į vakarus nuo Paryžiaus.

Tyrimui artimi šaltiniai sakė, kad tas 22 metų vyras „pastaruosius trejus ar ketverius metus buvo tradicionalistinio, net radikalaus islamo“ sekėjas.

Tačiau šaltinis paragino atsargiai vertinti šią bylą, kuri dar tik pradedama tirti, ir sakė, kad įtariamasis nebuvo žinomas kaip džihadistas.

„Tyrimas nustatys, kuriuo metu jis nusprendė įvykdyti džihadistinį veiksmą“, - nurodė vienas šaltinių.

Pasak šaltinio policijoje, įtariamasis buvo žinomas policijai dėl kelių menkų nusikaltimų ir vagysčių.

Šaltinis policijoje pridūrė, kad įtariamasis buvo nustatytas pasinaudojant vaizdo medžiaga iš nusikaltimo vietos ir DNR pėdsakais, kuriuos jis paliko ant išpuolio vietoje paliktų daiktų, tarp jų peilio ir butelio.

Pareiškime Vallsas padėkojo tyrėjams. „Tyrimas, atliekamas vadovaujant kovos su terorizmu kaltintojams, turi nustatyti... šio jaunuolio aplinką ir motyvus“, - pridūrė jis.

Šeštadienio išpuolis judriame požeminiame parduotuvių ir transporto centre priminė šiurpią kareivio žmogžudystę Londone, tačiau pareigūnai kol kas nerado ryšių tarp šių dviejų incidentų.

M. Vallsas pirmadienį televizijai „Canal+“ sakė, kad policija turi „patikimos informacijos“, turinčios padėti nustatyti prancūzų kario Cedrico Cordier užpuoliką, kuris subadė kareivį peiliu, kai jis patruliavo su kitais dviem savo kolegomis.

Užpuolikas, kurį policija apibūdina kaip maždaug 1,9 m ūgio vyrą su barzda, vilkintį džersį ir juodas kelnes, prisiartino prie 23 metų kario, subadė jį ir pradingo minioje netaręs nė žodžio.

Tyrimą atliekantiems pareigūnams artimas šaltinis pirmadienį nurodė, kad vaizdo įraše užfiksuota, kaip kelios minutės iki išpuolio įtariamasis meldėsi, o vėliau pareigūnai netoliese rado plastikinį maišelį, kuriame buvo butelis, peilis ir šiukšlių.

Tuo tarpu kariuomenės pareigūnai pranešė, kad C. Cordier pirmadienio rytą buvo paleistas iš ligoninės ir vėl sugrįžo į savo dalinį.

Prancūzijos policija siekia nustatyti, ar šiuo nusikaltimu nemėginta pamėgdžioti žiaurios praėjusį trečiadienį įvykdytos britų karių žmogžudystės Londone.

Po išpuolio pagrindinis įtariamasis Michaelas Adebolajo buvo nufilmuotas su kruvinais peiliais ir mėsos kapokle, sakantis, jog nužudė ne tarnyboje buvusį karį Lee Rigby  dėl to, kad britų kariai žudo musulmonus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.