Toronto merą klampina kvaišalai

Ar tiesa, kad Toronto meras vartoja kvaišalus? Kanados internautai surinko 200 tūkst. JAV dolerių narkotikų prekeiviams, kurie už šią sumą žadėjo paviešinti Robo Fordo nuodėmę įrodantį vaizdo įrašą, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis AP, „Toronto Star” ir „Gawker” informacija.

44 metų Toronto mero R. Fordo polinkis svaigintis – vieša paslaptis.<br>AP
44 metų Toronto mero R. Fordo polinkis svaigintis – vieša paslaptis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-29 08:45, atnaujinta 2018-03-06 03:51

Antradienį kanadiečiai laukė sulaikę kvapą. Amerikiečių paskalų portalo „Gawker” akcija baigėsi sėkmingai: iki pirmadienio, kaip ir buvo užsibrėžta, daugiau kaip 8 tūkst. žmonių suaukojo 200 tūkst. JAV dolerių.

Už šią sumą „Gawker” skaitytojai nori savo akimis pamatyti, kaip didžiausio šalies miesto meras rūko kreką, svaidosi įžeidimais, rasistiniais pareiškimais.

Pasak „Gawker”, 200 tūkstančių JAV dolerių sumą už telefonu darytą įrašą nustatė narkotikų prekeiviai.

Esą tiek pinigų jiems reikia pabėgti iš Toronto, kur jie šiuo metu slapstosi.

Jei įrašo nepavyks gauti, leidinys žadėjo surinktus pinigus paaukoti labdarai.

Apkvaišęs svaidėsi įžeidimais

Merui nemalonumai prasidėjo prieš porą savaičių, kai „Toronto Star” ir „Gawker” žurnalistai aprašė, ką matė minėtame vaizdo įraše.

Žurnalistų teigimu, įraše aiškiai matomas 44 metų R. Fordas. Politikas sėdi gerai apšviestame kambaryje, laiko kreko pypkutę ir kartą iš jos patraukia dūmą.

Jis esą atrodo suprakaitavęs ir nerišliai atsakinėja į klausimus, kuriuos jam užduoda balsas už kadro.

„Esu sup..tas dešinysis”, – jokiai politinei partijai nepriklausančio mero žodžius perdavė įrašą matę žurnalistai.

Žiniasklaidininkai liudijo, kad R. Fordas vaizdo įraše savo kolegą, Kanados liberalų partijos vadovą Justiną Trudeau pavadino pederastu. O apie savo treniruojamą Dono Bosco mokyklos futbolo komandą pareiškė: „Jie yra tik sup..tos mažumos.”

Iškeikė ir atsiprašė

Kilus skandalui politikas visą praėjusią savaitę tylėjo. Per tą laiką jis neteko Dono Bosco futbolo komandos vyriausiojo trenerio pareigų.

Galiausiai praėjusį penktadienį R.Fordas surengė spaudos konferenciją, per kurią kategoriškai paneigė vartojąs sunkią priklausomybę sukeliančius narkotikus.

Bet kitos kadencijos siekti ketinantį politiką šis skandalas labai suerzino: sekmadienį jis nesusilaikė ir per radijo laidą žurnalistus išvadino „krūva lervų”.

Tiesa, šį pirmadienį R. Fordas jau gailėjosi savo žodžių. „Nuoširdžiai atsiprašau visų jūsų, – sakė jis reporteriams. – Šis reikalas mane labai išsekino.” Meras taip pat pranešė, kad jo spaudos atstovas ir pastarojo pavaduotojas nusprendė išeiti iš darbo, bet nepaaiškino, kodėl.

Pavartoja ne pirmąsyk?

Toronto mero galima priklausomybė nuo narkotikų – ne naujiena Kanados gyventojams. Kovo mėnesį „Toronto Star” pranešė, kad R. Fordo buvo paprašyta išeiti iš labdaros pokylio, skirto sužeistiems Kanados kariams, nes jis buvo apsvaigęs.

Siekdamas mero posto 2010-aisiais R. Fordas taip pat kategoriškai neigė, kad 1999 metais buvo suimtas Floridoje dėl marihuanos vartojimo.

Bet atsiradus įrodymų jis pripažino, kad tai – tiesa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.