Vengiantys tuokti gėjus prancūzai nebetuokia ir tradicinių porų

Prancūzijos Arkango mieste merijos darbuotojai protestuodami atsisako registruoti bet kokias santuokas, net jeigu nuotaka vilki suknelę. Taip sabotuojamas šalies prezidento pasirašytas įstatymas, praneša 1tv.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2013, 10:18 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:04 AM

Šiuo metu Akvitanijos regione, protestuojant prieš vienos lyties asmenų santuokas, neregistruojamos ir tradicinės santuokos. Jaunavedžiai, suplanavę vestuves, priversti tuoktis tiktai bažnyčioje.

Merija paskelbė santuokų registravimo pertrauką po to, kai gavo dviejų vyrų prašymą užregistruoti jų santuoką. Guy Espelis Martineau ir Jeanas Michelis Martinas kartu nugyveno 16 metų. Abu prezidento rinkimuose balsavo už socialistą Francois Hollande'ą, nes jis žadėjo legalizuoti vienos lyties asmenų santuokas.

Kai tik įsigaliojo įstatymas, leidžiantis seksualinių mažumų atstovams ne tik susituokti, bet ir įsivaikinti vaikus, ir Monpeljė įvyko pirmosios homoseksualų vestuvės, gėjai iš Arkango taip pat padavė pareiškimus, bet sulaukė neigiamo atsakymo.

„Mes pasirengę kreiptis net į Europos Žmogaus Teisių Teismą. Mums skambina, mus palaiko, kaip išeitį siūlo užsiregistruoti kitame mieste“, - sako J. M. Martinas.

Kaimyniniuose miestuose, pavyzdžiui, Bjarice, vienos lyties asmenų santuokos registruojamos, bet Arkango meras, dešiniųjų partijos atstovas, ir visi šeši jo pavaduotojai (o pagal įstatymą tiktai jie gali registruoti santuokas) nepalenkiami – jų bendruomenėje homoseksualai vestuvių nešvęs.

„Tai prieštarauja mano religinėms, kultūros vertybėms, tai prieštarauja gamtos dėsniams, tai maskaradas, kuriame ar nedalyvausiu. Aš anaiptol ne homofobas – kiekvienas turi teisę daryti tai, ką sugalvoja, už uždarytų durų“, - pabrėžia Arkango meras Jeanas Michelis Colo.

Už tvirtą „ne“ gėjų prašymui ištarti „taip“, atsakant į klausimą „Ar sutinkate tapti vyru ir vyru?“, J. M. Colo gresia iki trejų metų laisvės atėmimo ir 75 tūkst. eurų bauda. Miesto vadovas sako puikiai suvokiantis, kuo rizikuoja, pažeisdamas įstatymą.

Arkange ir jo apylinkėse gyvena apie 3 tūkst. žmonių. Protestuoja jie retai – paskutinis kartas buvo per Prancūzijos revoliuciją. Tada visi miesto gyventojai vieningai užstojo vyskupą, kuris atsisakė melstis už karalių. Dabar visa bendruomenė palaiko merą, kuris panoro Arkange padaryti paskutinę nepajudinamą tradicinių šeimos vertybių tvirtovę.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: A. Valinskas ir A. Zuokas apie rinkimus ir vatnikus