Rusijoje sudužo sraigtasparnis, žuvo 23 žmonės - aukšto rango pareigūnai su vaikais

Rusijoje, Jakutijoje įvyko tragiška aviakatastrofa. Sudužus „Polar Airlines“ sraigtasparniui Mi-8, kuriuo skrido 28 žmonės, žuvo beveik visi – 23. Tarp žuvusiųjų yra ir vaikų. Penkiems žmonėms pavyko išgyventi, tarp jų ir vienam vaikui, praneša newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 11:49 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:35 AM

Pasak liudininkų, sraigtasparnis rėžėsi į kalną ir užsidegė.

Katastrofa įvyko sunkiai prieinamame kalnų rajone. Gelbėtojai kol kas nepasiekė sraigtasparnio avarijos vietos. Į įvykio vietą išskrido du sraigtasparniai, pradėtas tyrimas dėl incidento.

Sraigtasparnis sudužo antradienį 10 val. 40 min. vietos laiku už 66 km nuo Deputatskij kaimo. Jame buvo trys įgulos nariai ir 25 keleiviai. Tarp keleivių buvo 11 vaikų – aštuoni iki 13 metų amžiaus ir trys iki dvejų metų.

Manoma, kad sraigtasparnis praskrido virš kalnų perėjos ir papuolė į galingą vėjo gūsį. Jis atsitrenkė į kalną, tada trenkėsi į žemę ir užsidegė. Ekipažui vadovavo patyręs pilotas, kurio skraidymo stažas 4 tūkst. 842 valandos.

Šaltinis iš vyriausybės agentūrai „RIA Novosti“ nurodė, kad sraigtasparnyje galėjo būti aukšto rango svečiai, skridę į Jakutijos Ustjansko rajoną priešrinkiminiais reikalais.

Tarp keleivių galėjo būti Jakutijos parlamento narys, „Vieningos Rusijos“ frakcijos vadovas Aleksandras Morozkinas, Respublikos investicinės kompanijos vadovas Viktoras Jefimovas, taip pat aukštas pareigas užimantys aviakompanijos „Alrosa“ atstovai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.